Foci

Bevette Dortmundot a Bayern München

fc bayern münchen (fc bayern münchen)
fc bayern münchen (fc bayern münchen)

A címvédő Bayern München idegenben győzte le 3-0-ra Borussia Dortmundot a német labdarúgó-bajnokságban. A félidőben még 0-0 volt az állás.

A Dortmund és a Bayern München szombati mérkőzése volt a forduló sláger meccse Németországban. A Bajnokok Ligája idei döntőseinek összecsapásán a hazaiak korán vezetéshez juthattak volna, ám Lewandowski ajtó-ablak helyzetben az égbe lőtt. A szünetig még Mandzukic hagyott ki egy óriási ziccert, majd Reus tornáztatta meg Neuert, ám maradt a 0-0.


Mario Götze nem ünnepelte meg a gólját
Fotó: AFP

A folytatásban is a BvB előtt adódott az első nagy helyzet, ám a vezetést a Bayern szerezte meg, a csereként beálló Mario Götze – ki más? – egy jól eltalált lökettel juttatta előnyhöz a münchenieket korábbi csapata ellen. Szinte a zonnal egyenlíthetett volna a Borussia, de Mkhitaryan a kelleténél jóval körülményesebben vett át egy labdát és kihagyott egy hatalmas helyzetet.

A későbbiekben Reusnak ismét volt egy ígéretes távoli lökete, de Neuer ismét résen volt és hatalmasat védett. A szálakat Arjen Robben varrta el,a holland egy kontra végén emelt elegánsan a hálóba, majd a széthulló hazai védelmet még Müller is mattolta, 0-3 lett a végeredmény.

Eredmény – Bundesliga, 13. forduló

Borussia Dortmund – Bayern München 0-3 (0-0)
Gólszerzők:
Götze (66.), Robben (85.), Müller (87.)

Videó – Így nyert a Bayern:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik