Foci

Magyar lenne a román

Eric Bicfalvi, az ukrán élvonal 12. helyén álló Volyn román légiósa azt nyilatkozta, több mint szándék az esetében, hogy magyar válogatott legyen.

„Szeretnék a magyar válogatottban játszani. Ez talán már több, mint egyszerű szándék vagy vágy. A Románia korosztályos válogatottakban, még a csapatkapitányi karszalagot is viseltem, de a felnőttek közé soha nem hívtak meg” – nyilatkozta Bicfalvi Eric az ukrán tribuna.com-nak.


Forrás: tribuna.com

És valóban, a magyar anya és svéd-román apa gyermekeként 1988-ban született játékos végigjárta Romániában a ranglétrát. A Steaua Bukarest 2007-ben alkalmazta és 2012-ig volt a fővárosi csapat játékosa, innen igazolt Ukrajnába, a Volinyhoz.

A transfermarkt.de által 1.7 millió euró értékűre becsült támadó-középpályás, csapatának meghatározó embere, márpedig az ukrán bajnokság egy-két klasszissal jobb a magyarnál.

Ugyanakkor az is igaz, hogy éppen ezen a poszton elég nagy a tülekedés a válogatottban is, bár Hajnal, Gera is kifelé öregszik már. Hogy kell-e nekünk Bicfalvi vagy sem, az jó kérdés. Ami biztos, ártani nem ártana.

A románok ezért szerették Bicfalvit:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik