Foci

Hárman is tripláztak a Ligakupában

Tisza-Tibor(960x640).jpg (tisza tibor, )
Tisza-Tibor(960x640).jpg (tisza tibor, )

Több kérdőjel is kiegyenesedett a labdarúgó Ligakupa utolsó csoportkörének szerda délutáni mérkőzésein.

Az A jelű kvartettben volt a legnagyobb a harc, hiszen a Diósgyőr, az MTK, a Kisvárda és a Vasas is továbbjuthatott volna, így az utolsó körben dőlt el, melyik két csapat ünnepelhet.

Végül a miskolciak zártak az élen, köszönhetően annak, hogy 7-1-re átgázoltak a Kisvárdán , Tisza Tibor három, Bacsa Patrik kettő, Batioja és Futács egy-egy góljával. A DVTK-t a Vasas követte a második pozícióban, hiszen a fővárosi rangadón 2-1-re verték az MTK-t. A csoport végeredményét illetően az első és a negyedik között mindössze három pont volt a különbség.

A Ligakupa B csoportjában a DVSC-TEVA már korábban bebiztosította az első helyét, ezzel pedig a továbbjutást is. Így már csak az volt kérdés, hogy ki kaparintja meg a szintén továbblépést eredményező második pozíciót, a Mezőkövesd pedig semmit sem bízott a véletlenre, ugyanis idegenben is 7-1-re tömte ki a Balmazújvárost, azaz Véber György együttese folytatja a sorozatot.

Hetet vágott és továbbment a Mezőkövesd
Fotó: MTI

A C csoportban kedden bár kikapott a Kecskemét, de a liláknak ez is belefért, hiszen biztos továbbjutók voltak, ahogy a Szolnok is. Szerdára így már csak az a kérdés, maradt, hogy melyik együttes szerzi meg az első pozíciót: végül a szolnokiak zártak az élen, köszönhetően az Újpest ellen elért 2-2-es döntetlennek.

A D csoportban a kedden továbbjutó Puskás Akadémia mögött a Szigetszentmiklós lett a második, amely 3-0-ra legyőzte a Budapest Honvédot. Ez még talán akkor is meglepetés, ha a kispestiek összeállításán végigfutva látszik, hogy a fővárosiak elsősorban a fiataloknak biztosítottak játéklehetőséget.

Második lett a Vidi
Fotó: MTI

Az E csoportban a Videotonnak nyernie kellett a Dunaújváros ellen ahhoz, hogy kiharcolja a továbbjutást, ez pedig sikerült is a székesfehérváriaknak, az első keretnél alig-alig felbukkanó Lupeta triplázott a megyei rivális otthonában. A Paks idő közben bebiztosította első helyét a csoportban, a tolnaiak a Kozármislenyt verték 3-0-ra.

Az F csoportból a Győr is ott lesz a folytatásban, a Rába-partiak ugyanis 4-0-ra győztek a sorozatot nyeretlenül záró Tatabánya otthonában. Rudolf Gergely három gólt vágott a mérkőzésen.

A H csoportban a Kaposvári Rákóczi 7-1-re ütötte ki a Siófokot a Balaton partján, így a Pécsnek még az is belefért, hogy 4-2-re kikapott Zalaegerszegen.

Eredmények – Ligakupa, 6. forduló

A csoport:
Vasas-MTK Budapest 2-1 (1-1)
Diósgyőri VTK-Kisvárda 7-1 (4-1)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Diósgyőri VTK 10 pont, 2. (és továbbjutott) Vasas 9, 3. Kisvárda 8, 4. MTK Budapest 7

B csoport:
Balmazújváros – Mezőkövesd-Zsóry FC 1-7 (0-2)

C csoport:
Szolnoki MÁV FC-Újpest FC 2-2 (1-2)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Szolnoki MÁV FC 10 pont (15-10), 2. (és továbbjutott) Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 10 (13-14), 3. Újpest FC 6 (9-9), 4. Békéscsaba 6 (8-12)

D csoport:
Budapest Honvéd-Szigetszentmiklós 0-3 (0-0)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Puskás Akadémia 11 pont, 2. (és továbbjutott) Szigetszentmiklós 10, 3. Cegléd 8, 4. Budapest Honvéd 4

E csoport:
Dunaújváros-Videoton FC 0-3 (0-1)
Kozármisleny-MVM Paks 0-3 (0-1)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) MVM Paks 13 pont, 2. (és továbbjutott) Videoton FC 10, 3. Kozármisleny 7, 4. Dunaújváros 4

F csoport:
FC Tatabánya-Győri ETO FC 0-4 (0-3)

H csoport:
FGSZ Siófok-Kaposvári Rákóczi 1-7 (1-4)
ZTE FC – PMFC-Matias 4-2 (1-2)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Kaposvári Rákóczi 15 pont, 2. (és továbbjutott) PMFC-Matias 10, 3. FGSZ Siófok 7, 4. ZTE FC 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik