Foci

Vb 2014: a románok a kapuban buktak el

görögország (görögország, )
görögország (görögország, )

A 2014-es világbajnokság pótselejtezőin a románok alulmaradtak a görögökkel szemben, a horvátok pedig emberhátrányban is kiejtették Izlandot.

A románok számára nem volt más út: nyerni kellett Görögország ellen, ráadásul két góllal, de ha a görögök betalálnak, legalább hárommal, hiszen a párharc odavágóján 3-1-re kaptak ki.

A kedd esti mérkőzésen aztán a bunkerfocit játszó görög szereztek vezetést, amikor szinte még kapuralövésük sem volt. A 23. percben a pireuszi gólvágó, Mitroglou talált be, így még rosszabb helyzetbe süllyedtek a románok, akik a magyar válogatottat előzték meg a seletjezőcsoportban.

A szünet után némi reményt adott a sárgamezeseknek Torosidis, aki suta mozdulattal saját kapujába talált be, majd maradt is az 1-1-es eredmény a lefújáskor, így Görögország jutott ki a világbajnokságra 4-2-es összesítéssel.

Volt ok az örömre Zágrábban
Fotó: AFP

Szintén ott lesz Brazíliában a horvát válogatott is, ugyanis a meglepetéscsapat Izland nem tudott csodát tenni, mivel az otthon elért gólnélküli döntetlen után ezúttal vereséget szenvedtek.

Ronaldo mesterhármasáról ide kattintva olvashatsz.

Déli szomszédaink a Bayern München csatára, Mario Mandzukic révén kerültek előnybe, majd a csatár hősből antihőssé vált, hiszen a 38. percben kiállította a játékvezető.

Az északiak így komoly sanszot kaptak az egalizálásra – 1-1-el már ők utaztak volna -, ám a mindössze ötször kísérletező izlandiak ehelyett kaptak még egyet. Srna a 47. percben beállította a későbbi végeredményt, így Horvátország 2006 után lesz ott ismét a világbajnokságon.

Eredmények – 2014-es világbajnokság, pótselejtezők, visszavágók

Románia – Görögország 1-1 (0-1)
Gólszerzők:
Mitroglou (23.) illetve Torosidis (55.-öngól)
A vb-re kijutott: Görögország, 4-2-es összesítéssel.

Horvátország – Izland 2-0 (1-0)
Gólszerzők:
Mandzukic (27.), Srna (47.)
Piros lap:
Mandzukic (38.)
A vb-re kijutott: Horvátország, 2-0-s összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik