Foci

Pénzbírságot kapott az FTC és a Hali is

Puskás Ferenc Stadion (puskás ferenc stadion, )
Puskás Ferenc Stadion (puskás ferenc stadion, )

Kedden ismét ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága. Az alábbi határozatok születtek.

A FEB az FTC – Haladás mérkőzésen a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az FTC-t, mint visszaesőt 100.000 Ft, a Haladást szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

“A vendégszurkolók a meccs során többször, jól hallhatóan, hosszabb ideig, megbotránkoztató kifejezésekkel szidták a Ferencvárost valamint a Zalaegerszeget. A ferencvárosi szurkolók hasonló stílusban, trágár skandálásokkal illették a vendégeket. Súlyosbító körülményként esett latba, hogy a szurkolók fenti megnyilvánulásai után a hangosbemondó csak három esetben szólította fel sportszerű szurkolásra a nézőket” – áll az indoklásban az mlsz.hu-n.

A FEB a Pécset labdarúgók képzési kártalanítási díjának megfizetésével kapcsolatosan indított eljárásban felmentette, a Lombard ellen Maróti Béla labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt elrendelt eljárást megszüntette.

A tárgyalás megtartása után Hajdúch Lubos (Puskás FC) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását 1 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelték.

A fegyelmi bizottság a tárgyalás megtartása után a Diósgyőr – FTC mérkőzésen nem engedélyezett reklám és politikai tartalmú molinó kihelyezése miatt a Diósgyőrre, mint visszaesőre kiszabott 500.000,- Ft pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

Érdekesség még, hogy az NB III.-ban a Hajdúböszörmény – DVSC mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok miatt az Hajdúböszörményt 50.000 Ft, a DVSC-t szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata miatt 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik