Foci

Messi nélkül is nyert Argentína, ikszeltek az olaszok

Mario Balotelli (mario balotelli, )
Mario Balotelli (mario balotelli, )

Négy, már a világbajnokságra kijutott válogatott játszott egymással felkészülési meccset magyar idő szerint hétfő este és kedd hajnalban.

Hétfő este Londonban, a Fulham stadionjában csapott össze egymással Olaszország és a vb-részvételét a hétvégén kiharcoló Nigéria.

Az olaszok szerezték meg a vezetést, a Serie A góllövőlistáját vezető Giuseppe Rossi találatával. A Fiorentina támadója több mint két év után szerzett gólt a nemzeti csapatban.

Még az első félidőben fordított Nigéria. Előbb Dike talált Salvatore Sirigu kapujába, majd Shola Ameobi egy zseniális, Zlatan Ibrahimovic-féle mozdulattal, Ogbonna szorításában lőtt a rövid felsőbe. A második játékrész elején Giaccherini egalizált, a folytatásban azonban már nem változott az eredmény, így 2-2 lett a vége.

Döntetlennek örülhettek
Fotó:AFP

Magyar idő szerint kedd hajnalban Argentína vendége Bosznia-Hercegovina volt St.Louisban. A mérkőzést természetesen kihagyta az FC Barcelona sérüléssel bajlódó klasszisa, Lionel Messi. A legutóbbi Ecuador elleni döntetlen után javított az Albicelestes.

A Manchester City csatára, Sergio Agüero az első félidő hajrájában, majd a második játékrész közepén is betalált. Előbb az ügyetlenkedő bosnyák védő hibáját használta ki Rodrigo Palacio, aki ugyan a kapus mellett nem tudta elvinni a labdát, de a játékszer pont Agüero elő pattant, aki nem hibázott. A 66. percben a meccs hőse egy remek indítás után, állítgatás nélkül bombázott a hosszú felsőbe, beállítva ezzel a végeredményt.

Eredmény-Felkészülési mérkőzések

Olaszország-Nigéria 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Rossi (12.), Giaccherini (47) illetve Dike (35.), Ameobi (39.)

Argentína-Bosznia-Hercegovina 2-0 (1-0)
Gólszerző: Agüero (40., 66.)

Videó-Ameobi hatalmas gólja és az összefoglaló


Italy 2-2 Nigeria (All Goals) 18.11 ourmatch.net by ourmatch

Videó-Agüero duplája a bosnyákok ellen
Argentina 2-0 Bosnia (Amistoso) by futbolsapiens

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik