Foci

Elmaradt a csoda, Ghána jutott ki a vb-re

A hazai pályán aratott 6-1-es győzelmet követően Ghána labdarúgócsapatának egy Egyiptomban elszenvedett vereség is belefért.

Kisebb csodára lett volna szükség ahhoz, hogy Ghána ne jusson ki Brazíliába, ugyanis az afrikai selejtezősorozat harmadik szakaszában 6-1-re nyerték meg hazai pályán az odavágót a Fekete Csillagok.

Egyiptom a visszavágón a 25. percben kezdte el ledolgozni a hátrányát, de érződött, nem lesz képes az észak-afrikai együttes arra, hogy reménytelen helyzetéből kiharcolja a továbbjutást. Nem is sikerült, Gedo még ugyan megzörgette a hálót a hajrában, de Kevin-Prince Boateng is betalált.


Ghána zsinórban a harmadik vb-n lesz ott
Fotó: AFP

Ghána 2-1-re kikapott ugyan, de összesítésben 7-3 arányban bizonyult jobbnak ellenfelénél, így ott lesz a brazíliai vb-n. Korábban Elefántcsontpart, Nigéria és Kamerun harcolta ki a részvételi jogot.

Este aztán teljes lett az afrikai létszám, Algéria a Burkina Fasóban elszenvedett 3-2-es vereség után hazai környezetben 1-0-ra nyert és idegenben lőtt több góllal jutott ki a vb-re. Érdekesség, hogy az algériai szurkolók már hét órával a találkozó előtt (!) megtöltötték a 45 ezres stadiont.

Eredmény – vb-selejtező, Afrika, 3. szakasz, 2. mérkőzés

Egyiptom – Ghána 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Zaki (25.), Gedo (83.) illetve Boateng (89.)

Továbbjutott: Ghána, 7-3-as összesítéssel.

Algéria – Burkina Faso 1-0 (0-0)
Gólszerző: Bougherra (49.)

Továbbjutott: Algéria, 3-3-al, idegenben lőtt több góllal.

Videó – Boateng a hajrában beszállva is gólt tudott lőni:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik