Foci

Cristiano Ronaldo elintézte Ibrahimovicékat

Portugália egy szenzációs mérkőzésen nyert 3-2-re Svédországban, így kettős győzelemmel jutott ki a brazíliai labdarúgó-világbajnokságra. Cristiano Ronaldo triplázott, Zalatan Ibrahimovic duplázott. Franciaország az idegenbeli 2-0-s zakót követően hazai környezetben 3-0-ra nyert Ukrajna ellen, így szintén vb-résztvevő.

Már az európai pótselejtezők sorsolásakor megtudtuk, hogy vagy a Cristiano Ronaldo fémjelezte Portugália, vagy a Zlatan Ibrahimovic vezette Svédország lemarad a brazíliai seregszemléről. A luzitánok kerültek közelebb a vébéhez az odavágón, ugyanis a Real Madrid sztárjának kései fejesével 1-0-ra nyerni tudtak.

A visszavágó hatalmas csatát hozott, a félidőben ugyan még 0-0 volt az állás, de ami a második 45 percben történt, arra még sokáig emlékezni fogunk: Ronaldo szerzett vezetést a portugáloknak, ám a svédek nem adták fel és Ibrahimovic duplájával fordítani tudtak. Igen ám, csakhogy Ronaldo még kettőt hintett a folytatásban, így az odavágón szerzett egy, valamint a második mérkőzésen lőtt triplájával egymaga lerendezte a svédek elleni párharcot, kettős győzelemmel jutott ki Brazíliába Portugália.


Cristiano Ronaldo volt Portugália nyerőembere
Fotó: AFP

Franciaország gyakorlatilag a tűzzel játszott, a gallok ugyanis 2-0-ra kikaptak Ukrajnában, így többen már a visszavágó előtt temették őket. Ehhez képest Sakho és Benzema góljával – utóbbi erősen lesgyanús volt – már a szünetig ledolgozták az első mérkőzésen összeszedett hátrányukat.

Fordulás után még nehezebb helyzetbe kerültek a vendégek, Khacheridi kapta meg a második sárgáját, sőt, ha mindez nem lett volna elég, a csereként beálló Gusevről a saját kapujába pattant a labda és ezzel el is dőlt a továbbjutás.

Eredmények – vb-pótselejtező, Európa, visszavágók

Svédország – Portugália 2-3 (0-0)
Gólszerzők: Ibrahimovic (68., 72.) illetve C. Ronaldo (50., 77., 79.)

Továbbjutott: Portugália, kettős győzelemmel.

Franciaország – Ukrajna 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Sakho (22.), Benzema (34.), Guev (72. – öngól)
Piros lap: Khacheridi (47.)

Továbbjutott: Franciaország, 3-2-vel.

Videó – Így nyertek Svédországban a portugálok:

Videó – Szerencse is kellett a francia örömhöz:


France 3-0 Ukraine (All Goals) 19.11 ourmatch.net by ourmatch

Ajánlott videó

Olvasói sztorik