Foci

360 millió forintot ér a futballista jobb lába

Christian Eriksen (christian eriksen)
Christian Eriksen (christian eriksen)

A pénteki válogatott barátságos meccsen a norvég védő, Vegard Forren kíméletlen belépője után hat hétre dőlt ki a Tottenham dán légiósa Christian Eriksen. A játékos klubjánál ez kiverte a biztosítékot. Pénzt akarnak…

A mindössze 22 éves dán középpályás Christian Eriksen a nyáron potom 11,5 millióért tette át székhelyét Amsterdamból (Ajax) Londonba (Tottenham). Drága volt. A péntek esti dán-norvég barátságos mérkőzés (2-1) első félidejének végefelé aztán jött a vendégek Krupp acél keménységű védője Vegard Forren és idő előtt zuhanyozni küldte az ifjú titánt.


Vegard Forren (jobbra fehérben) becsúszása ütemet tévesztett és eltalálta az ifjú dán jobb bokáját
Fotó: AFP

A dán kapitány Morten Olsen már a meccs utáni nyilatkozatában is sajnálkozásának adott hangot: ”Nem tudjuk, hogy négy vagy hat hetet kénytelen kihagyni, de biztos, ez neki és új klubjának a legrosszabb.”

Érthető, ha a Surs, amely a következő két hétben pont a Man. City és a Man United ellen játszik Premier League rangadókat kissé feszült a sérülés és a várhatóan hosszú kihagyás miatt, így nem is lehet csoda, hogy, mint a “neveztt jobb láb” munkáltatója egy millió fontos (nagyjából 360 millió forintos) kártérítést követel a FIFA-tól.

A nemzetközi szövetség nemrég hozott létre egy alapot éppen az ilyen és ehhez hasonló esetekre, amikor a munkáltató klubot kár éri a válogatott meccseken történt sérülések miatt. A szabály szerint a klubok csak akkor jogosultak kompenzációra, ha a sztárjaik hivatalos FIFA meccsnapon, de barátságos meccs során sérülnek le. Márpedig most ez történt.

Eriksen a Tottenham egyik legnagyobb reménysége. Már 18 évesen bemutatkozott a dán válogatottban és Londonban éppen a Realba távozó horvát középpályás, Luka Modric helyét lenne hivatott pótolni – vagy legalábbis ezt várják tőle. Premier League meccsen még adós a találatokkal, de az EL-ben a Tromsönek hatalmas gólt akasztott a kapu jobb felső sarkába. Szegény pók bánta…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik