Foci

U21: az életben maradás a tét

Hétfőn este Ausztriában lép pályára a magyar U21-es labdarúgó-válogatott. Mindenképpen nyerni kellene ahhoz, hogy megmaradjanak a továbbjutási esélyek.

Vasárnap délután óta Grazban tartózkodik a magyar U21-es csapat, amely hétfőn este a házigazdák ellen próbál meg belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Hárman is kidőltek a csapatból

Róth Antal csapata remekül kezdte a torna küzdelmeit, nyertünk Albániában, majd hazai környezetben a bosnyákok ellen, ám azóta mélyrepülésben van a csapat: lehangoló játékkal kaptunk ki hazai környezetben Ausztria és legutóbb Albánia ellen, míg Spanyolországban ugyan szintén veszítettünk 1-0-ra, ugyanakkor az akkori produkció teljesen rendben volt. Utóbbi miatt az osztrákok is udvariasan nyilatkoztak a meccs előtt:

„Nem téveszt meg bennünket az októberi győzelmünk. A magyarok csak 1-0-ra kaptak ki Spanyolországban, úgy, hogy jó esélyük volt a pontszerzésre, ez mindent elmond a csapatuk erejéről. A győzelem óriási előrelépést jelentene számunkra a playoff felé, az utóbbi időszakban mutatott formánk alapján jó esélyünk van a második hely megszerzésére. Taktikusan, fegyelmezetten kell játszanunk a mérkőzésen” – idézi az mlsz.hu Werner Gregoritschot, Ausztria szövetségi kapitányát.


Róth Antal tart eligazítást a csapatnak
Fotó: mlsz.hu

Róth Antal nem mond le

“Fejlődtünk-e? A válasz: nem. Előre tudtunk lépni? Nem”mondta a Nemzeti Sportnak a kapitány.

Nem csak az albánok elleni mérkőzés mondatja azt velünk, hogy nem lesz egyszerű dolga a magyar együttesnek hétfőn, az osztrákok az eddigi sorozatban négy meccsükből hármat is megnyertek, egyedül a csoportelső spanyolok ellen kaptak ki – igaz tőlük 6-2-re. Érdekesség, hogy mindössze azon az egy mérkőzésen kaptak gólt, Albániát, Boszniát és minket is lenulláztak. Nehezítheti a helyzetüket, hogy két belső védőjük is a felnőttekkel készül az USA elleni összecsapásra.

A magyar fiatalokat a nemrég visszavonult Szabics Imre is meglátogatta a találkozó előtt, reméljük a korábbi támadó kellőképpen lelkesítően hatott a magyar focistákra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik