Foci

Ausztriában is kikapott az U21-es válogatott

Kovács István (kovács istván, )
Kovács István (kovács istván, )

Hétfőn este Grazban szenvedett 4-2-es vereséget az U21-es labdarúgó-válogatott, pedig a félidőben még vezettünk.

A magyar fiúk itthon rendesen kihúzták a gyufát azzal, hogy kikaptak 2-0-ra Albániától és igazából nem is annyira az eredmény volt fájó, sokkal inkább a mutatott játék. Nem volt azonban sok idő a búslakodásra, ahhoz, hogy életben maradjanak valamelyest a továbbjutási esélyek Ausztriában kellett nyerni, a sógorok a győri odavágón 2-0-ra tudtak győzni.

Nem indult jól a hétfő esti, grazi mérkőzés, ugyanis Jova Leventének már a 8. percben a kapuból kellett kiszednie a labdát. Ekkor aztán az első meccsen a mezőnybe szürkülő Kovács István adott gólpasszt Radónak, majd Holman emelt tanári módon a kapus fölött a hálóba, a szünetben így 2-1-re mi vezettünk.

A második félidő hazai nyomással indult, ez pedig sajnos az 54. percben góllá is érett, egy formás akciót Zulj fejezett be. A találat meghozta az osztrákok kedvét, nem sokkal később pedig már ismét a vendéglátóknál volt az előny. A folytatásban még betalált a csereként beálló Friesenbichler is, így hiába tűnt úgy 45 percnyi játékot követően, hogy akár egy bravúrra is jók lehetünk, 4-2-es vereség lett a meccs vége.

Eredmény – U21-es Európa-bajnoki selejtező, 4. csoport

Ausztria – Magyarország 4-2 (1-2)
Gólszerzők:
Offenbacher (8.), Žulj (54.), Stöger (67.), Friesenbichler (83.), illetve Radó (17.), Holman (26.)

A magyar csapat összeállítása: Jova – Szolnoki, Kelemen, Lang, Baráth – Szakály A., Kovács I., Vécsei – Kleinheisler, (Bese, 67.), Radó, Holman (Ugrai, 61.)

A csoport állása: 1. Spanyolország 18 pont/6 mérkőzés, 2. Ausztria 12/5, 3. Magyarország 6/6 (8-11), 4. Bosznia-Hercegovina 6/6 (9-16), 5. Albánia 3/7

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik