Foci

Ronaldo vagy Ibrahimovic marad le a vb-ről?

ibrahimovic, ronaldo (zlatan ibrahimovic, cristiano ronaldo, )
ibrahimovic, ronaldo (zlatan ibrahimovic, cristiano ronaldo, )

A labdarúgó-világbajnokságra fennmaradt négy európai helyért is megkezdődik a párharc pénteken a pótselejtezőkkel.

A portugál-svéd egyértelműen a pótselejtezők slágerpárosítása, s talán ez az egyetlen a négyből, melyen nem lehet egyértelmű favoritot hirdetni.

A két szövetségi kapitány kölcsönösen udvariasan nyilatkozott az ellenfélről a lisszaboni első meccs előtt, s az esélyekről is. Paulo Bento portugál szakvezető hosszasan méltatta a riválist, míg kollégája, Mark Hamren egyértelmű favoritnak nevezte a portugálokat.


A luzitánok akár elsőként is továbbmehettek volna,
de többször is pontot veszítettek
Fotó:AFP

“Magasabbak és fizikailag erősebbek nálunk a svédek, s nem csupán egyénekre lebontva jók, hanem a játékukat nézve is, mely két kiváló, magas csatárukra épül” – utalt Bento Ibrahimovicra és Johan Elmanderre. A szakember ugyanakkor hozzátette, csapatán múlik, hogy olyan játék alakuljon ki a pályán, mely játékosai karakterének a legmegfelelőbb. 

“Nem értem, miért mondta azt a kollégám, hogy nem ők az esélyesei ennek a párharcnak. Szerintem egyértelműen azok. Európa-bajnoki bronzérmesek, s a világranglistán is előttünk állnak” – mondta Hamren.


Ibrahimovic viheti hátán a csapatot
Fotó: AFP

A két sztárjátékos közül a Paris Sain-Germaint erősítő Ibrahimovic arra hívta fel a figyelmet a párharc kapcsán, hogy az nem róla és Ronaldóról szól elsősorban, nem ők a fontosak.

“Nem lehet két játékosra kihegyezni ezt a meccset, a csapat a legfontosabb” – hangsúlyozta a 32 éves támadó, aki a hétvégén mesterhármast ért el a bajnokságban a Nice ellen.

A másik három csata közül a franciák az ukránok, a horvátok az izlandiak, míg a görögök – a csoportban a magyarok előtt második – románok ellen számítanak esélyesnek, a horvátok és a franciák ráadásul idegenben kezdenek, s a jövő keddi visszavágón játszanak hazai pályán.

A világbajnoki pótselejtezők első mérkőzései

Izland-Horvátország, Reykjavik 20.00
Portugália-Svédország, Lisszabon 20.45
Ukrajna-Franciaország, Kijev 20.45
Görögország-Románia, Pireusz 20.45

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik