Foci

Marad a spanyol fociválogatott sikerkapitánya

Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya két évvel, a 2016-os Európa-bajnokság végéig meghosszabbította szerződését a szövetséggel.


Vicente Del Bosque szinte verhetetlen csapatot varázsolt a spanyol együttesből
Fotó: DPPI

“Megerősíthetem, hogy aláírtam 2016-ig szóló új szerződésemet” – mondta pénteken a világ- és Európa-bajnoki címvédő nemzeti együttes mestere Egyenlítői-Guineában, ahol csapata szombaton játszik barátságos mérkőzést.

A korábban a Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyert szakember 2008-ban, a válogatott Eb-sikere után vette át a kapitányi posztot Luis Aragonestől. Azóta a 2010-es vb-t és a tavalyi Eb-t is megnyerte a csapattal, amely a jövő évi világbajnokságra is gond nélkül jutott ki az európai selejtezősorozat I csoportjából – hat győzelem mellett csak két döntetlen csúszott be a sorozatban, érdekesség, hogy mindkettő hazai pályán, egyszer Finnország, egyszer pedig Franciaország ellen.

Vicente del Bosque előző szerződése a brazíliai vb végéig szólt, korábban pedig többen is tényként kezelték, hogy a jövő nyári torna után távozik a La Furia Roja kispadjáról, ám végül meg tudtak egyezni az érintettek.

Del Bosque mérlege félelmetes

A 62 esztendős szakember 2008. júlis 1-je óta tölti be a szövetségi kapitányi posztot Spanyolországban, ez idő alatt 82 mérkőzést  játszott a csapat. Ebből 67 győzelem mellett nyolc végződött döntetlennel, hét pedig vereséggel, azaz a találkozók 81,71 százalékát nyeri vele az ibériai együttes.

A fent említett összecsapásokon összesen 201 találatot jegyeztek a spanyolok és csak 54-et kaptak, azaz +147-es a gólkülönbségük del Bosque-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik