Foci

Torghellét a Fradiba!

torghelle sándor (torghelle sándor, )
torghelle sándor (torghelle sándor, )

A Videoton szakmai stábja nem tart igény a jövőben a csatár szolgálataira. Ezt közölték is vele. Mennie kell. Kérdés hova?

Nemzeti Sport információi szerint Torghelle Sándorra nincs szükség többet a Videotonnak. Ezt Jose Gomes vezetőedző közölte is a játékossal. A 31 éves csatár idén eddig ötször lépett pályára, rendre csereként és összesen 69 percet töltött a gyepen. Ez nem sok.

A leglelkesebb magyar csatár tavaly januárban szerződött a Videotonhoz, az NB I-ben, 35 meccsen hét gólt szerzett eddig (a válogatottban 42/11 a mutatója) és 2015 nyaráig kötelezte el magát a Vidinél. Előtte és azóta is kedvenc célpontja különböző szurkolói fórumoknak.


Torghellét nem feltétlenül tökéletes technikája miatt cinkelik a szurkolók, ugyanakkor azt mindenki elismeri,
hogy a leghajtósabb játékosok közé tartozik, ha pályán van kiteszi a szívét – ahogy szokták mondani
Forrás: facebook.com

Emlékezetes, Torghelle pályafutás során nem először kerül ilyen helyzetbe. 2004-2011 között volt légiós. Aztán vitte el az angol első osztályba a Crystal Palace nagy pénzért, hogy májusban előbb a braziloknak, majd júniusban a németeknek lőtt remekbe szabott gólt – utóbbiaknak kettőt is. Az évek alatt hat egyletnél fordult meg, szinte évente penderítették odébb – rendre idő előtt létszám feletti lett – és évente vesztett az értékéből is.

Ugyanakkor többnyire csak hosszas vita után volt hajlandó kihátrálni a magas jövedelmet biztosító szerződéseiből.

Hogy Fehérváron is ez a forgatókönyv várható-e vagy sem azt nem lehet előre megjósolni. Minden esetre tény, egy-két magyar csapat biztosan örülne a támadónak, hiszen agilitásával, relatív gólerősségével a honi bajnokságban felfelé lóg ki a mezőnyből.

Szerintünk simán elférne a Fradiban is. Most, hogy Böde megsérült különösen. A horror összegért nem játszó holland Jack Tuypnál egészen biztosan gólerősebb…

Olvasói sztorik