Foci

Szalai Ádám: Én csak tényeket közöltem

A Schalkéban játszó magyar futballista nem hiszi, hogy neki kellene megoldani labdarúgásunk problémáit, bár úgy érzi, tehet érte.


Szalai Ádám nem rejtette véka alá a véleményét
Fotó: MTI

Détári szerint 30 éve hülyítés folyik

Napra pontosan egy hónappal ezelőtt ült le Szalai Ádám a média képviselőivel a válogatott telki edzőtáborában és 26 percben összefoglalta, miért is tart ott a magyar labdarúgás, ahol. Annak a monológnak két csúfos kudarc szolgáltatta az apropót, a Bukarestben elszenvedett 3-0-s, valamint a Hollandiában kapott 8-1-es vereség.

A közelmúltban két műtéten is átesett (előbb a fülét, majd a kezét kellett operálni) Szalaival a Nemzeti Sport jelentetett meg csütörtökön egy interjút, melyben természetesen szóba került az ominózus nyilatkozat. A Schalkéban profiskodó csatár elmondta, abban a 26 percben mindent elmondott, nem szeretne vele többet foglalkozni, ám mikor arról kérdezték, mit szól hozzá, hogy többen is – például Garami József és a legutóbb Pintér Attila – is kritizálta a szavai miatt, így felelt:

„A legkevésbé sem azért mondtam, amit mondtam, hogy feszültséget generáljak vagy hogy bárkit  megbántsak. Tényeket közöltem, felhívtam a figyelmet arra, hogy nagy a baj, az pedig talán mások számára is nyilvánvaló, hogy a magyar labdarúgás problémáit nem nekem kell megoldanom, noha tenni valamennyit tudok érte” – mondta Szalai, aki az interjúban háromszor is leszögezte, nem akar többet foglalkozni a témával.

Videó – Itt újra végighallgathatja a nyilatkozatot:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik