Foci

Nagy pofont kapott az U21-es válogatott

Az eddig pont nélkül álló albán labdarúgó-válogatott 2-0-ra nyert a Bozsik Stadionban rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Már csak maetmatikai esély maradt a továbbjutásra.

Mivel legutóbb Ausztriától és Spanyolországtól is kikapott az U21-es válogatott az Eb-selejtezőben, így Albánia ellen kötelező lett volna a három pont megszerzése a továbbjutási esélyek megőrzésének érdekében.

Az odavágón sikerült őket legyőzni 2-1-re, ám most csütörtökön elég visszafogott produkcióval rukkoltunk elő, az első félidőben például egyedül Adorján Krisztián jelentett némi veszélyt az ellenfél kapujára, ám két veszélyesnek tűnő lövéséből sem lett gól.


Radó András és a magyar csapat is nagyot zakózott
Fotó: MTI

Ismert arcok a lelátón

A többi közt Orbán Viktor miniszterelnök, valamint a rákból felgyógyult focikapus, Fülöp Márton is a helyszínen nézte meg a meccset. Utóbbi játékosmegfigyelőként, de azt nem árulta el, kit tartott szemmel.

A második 45 perc is laposan indult a Bozsik Stadionban, épp ezért Róth Antal beküldte Kleinheisler Lászlót, ami jó döntésnek bizonyult, kicsit élénkebb lett a játékunk.

Gólt azonban sajnos az albánok szereztek, Shkurtaj a 75. percben egy az egyben megverte Szolnokit, majd laposan a rövid alsóba lőtt (0-1). Nem sokkal később el is dőlt az összecsapás, Shala maradt teljesen üresen és védhetetlenül a hálóba tekert (0-2).

A folytatásban még kimaradt a legnagyobb magyar lehetőség, Windecker fejesét védte bravúrral a kapus. Úgy kaptunk ki, hogy gólt sem lőttünk hazai pályán annak az albán csapatnak, amely ezt megelőzően 12-szer kapitulált.

Albániának ezek voltak az első pontjai a sorozatban, két év után tudtak ismét nyerni.

A mieinkre még három mérkőzés vár a sorozatban: legközelebb hétfőn, Grazban vendégszerepelünk, majd 2014 szeptemberében fogadjuk a spanyolokat és egy bosnyák túra zárja le a selejtezőt. Ugyanakkor azt meg kell jegyezni, hogy az elitkörbe jutásra már csak matematikai esélyeink vannak…

Eredmény – U21-es Európa-bajnoki-selejtező, 4. csoport, 5. forduló

Magyarország – Albánia 0-2 (0-0)
Gólszerzők:
Shkurtaj (75.), Shala (83.)

A magyar válogatott összeállítása: Jova – Szolnoki, Lang, Kelemen, Poór – Windecker, Szakály A. – Radó, Adorján, (Kleinheisler, 63.), Kovács I., (Vernes, 84.) – Ugrai (Bese, 63.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik