Foci

Kassai Viktor örömfocihoz asszisztált

Kassai Viktor (kassai viktor)
Kassai Viktor (kassai viktor)

Mindig irigyeltük a dél-amerikai vagy az észak-amerikai világbajnoki pótselejtezőzőket, mivel az esetek többségében nagyságrendekkel gyengébb ellenfeleket sodor eléjük a vakszerencse. Mexikónak Új-Zéland, Uruguaynak Jordánia jutott.

A mexikói válogatott hazai környezetben 5-1 arányban ütötte ki Új-Zélandot, míg Uruguay szintén ötöt gurított idegenben Jordániának. Azt nem állítjuk, hogy a magyar válogatottnak is ujjgyakorlat lenne egy hasonló ütközet…

Ennek ellenére tény, Európában 53 csapat küzd 13 helyért – negyedelődik az elég kiegyensúlyozott mezőny. Ezzel szemben mondjuk az észak-közép-amerikai és a karibi térségi selejtezőben olyan gyenge a 26 nemzetet, szigetet tömörítő felhozatal, hogy külön selejteznek a csapatok a hatválogatottas, már fociként értékelhető 4. forduló előtt. Onnan viszont a csapatok fele, azaz hatból három továbbjut a világbajnokságra.

A negyedik, jelen esetben Mexikó vív pótselejtezőt Óceánia legjobbjával. Így rendezhetett Kassai Viktor bíráskodása mellett örömfocit Mexikó.

A dél-amerikai zónában még egyszerűbb a helyzet, kilenc csapat van csupán a FIFA régióban, amelyből az első négy automatikusan jut ki a világbajnokságra, az ötödiknek – jelen esetben az uruknak – jut az ázsiai pótselejtezőző – Jordánia.

Valljuk meg, egy román-görög vagy egy portugál-svéd csata azért más kategória.

Interkontinentális vb-pótselejtező, első mérkőzések:

Mexikó – Új-Zéland 5-1 (2-0)
Mexikóváros, Azteca, 85 000 néző.V: Kassai Viktor
Gólszerző: Aguilar (32.),  R. Jiménez (40.), O. Peralta (48., 80.), Márquez (84.), ill. Ch. James (85.)
Visszavágó: november 20., Wellington

Korábban:

Jordánia – Uruguay 0-5 (0-2)
Gólszerzők: Pereira (22.),  Stuani (42.), Lodeiro (69.), Rodriguez (78.), Cavani (90+2.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik