Foci

A Nemzet Sportolója: Nyilasit, Bölönit, Herczeget kapitánynak

Karpati-Gyorgy(960x640).jpg (kárpáti györgy)
Karpati-Gyorgy(960x640).jpg (kárpáti györgy)

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kárpáti György a Digi Sport reggeli műsorában a fociról is elmondta véleményét.

Gyarmati Dezső halála után megüresedett egy hely a Nemzet Sportolója kitüntetés birtokosai között, hiszen ezt a díszes társaságot minden esetben tizenkét, köztiszteletben álló sportember alkotja. A tizenegy sportoló egyhangúlag Kárpáti Györgyöt jelölte a címre, és ezt a kormány el is fogadta.

Kárpáti György a Reggeli startban elmondta, legjobb barátját vesztette el Gyarmati Dezső személyében, akivel napi kapcsolatban volt a legutóbbi években. Valóban páratlan az ő barátságuk, és az együtt elért sikerek is.

Gyurika meglepő kérdéseket kapott a Digi reggeli műsorában, rögtön második témaként a szerencsejáték került szóba, hiszen köztudott, Kárpáti szenvedélyes szerencsejátékos. A lóversenyt már abbahagyta, maradt a totó és a tippmix. „Az orvosom azt mondta, ha abbahagyom a szerencsejátékot, várhatom a kaszást” – mondta Gyuri bácsi, majd a fociról kérdezték és a kapitánykérdésről.

Szerinte ha tolmács kell egy edzőnek, az már rossz, nem működik, magyar ajkú kapitányra van szükség, és nem ért egyet a külföldi edzők foglalkoztatásával, szerinte Paulo Sousa többet szaladgált, mint a focisták. Szeretett klubja, a Ferencváros edzőjének megítélésében vívódik, de szerinte ezzel a csapattal többre kellene jutni.

Három nevet tett le az asztalra Gyuri bácsi (aki miniszterelnöki tanácsadó), már ami a magyar szövetségi kapitányi jelöltjeit illeti. Nyilasi Tibor, Bölöni László és Herczeg András lenne szerinte jó választás.

Ami a vízilabdát illeti: “Gyurika” szerint fantasztikus a mai felnőtt válogatott teljesítménye, de még nem tudni, a siker pontosan minek köszönhető. Egy biztos, az utánpótlás-nevelés rendben van.

További részletek az alábbi videóban:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik