Foci

Uruguay is ott lesz a vébén

Uruguay (uruguay, )
Uruguay (uruguay, )

A dél-amerikai ország labdarúgó-válogatottja 5-0-ra nyert Jordániában, az interkontinentális pótselejtező első mérkőzésén. Kisebb csoda kellene ahhoz, hogy az uruk lecsússzanak a brazíliai világbajnokságról.

Jordánia labdarúgó-válogatottja történelme legjobb világbajnoki-selejtezőjén van túl, az ázsiai ország ugyanis kiharcolta a jogot, hogy interkontinentális párharcban mérkőzzön meg a brazíliai repjegyért. Az ellenfél Uruguay, amely az ötödik lett a dél-amerikai kontinensen és már-már rutinos pótselejtezősnek mondható, zsinórban ugyanis ez a negyedik ilyen ütközete – a dél-koreai és japán közös rendezésű mundialra, valamint Dél-Afrikába kijutott a gárda, Németországba nem.

Jordánia fővárosában, Ammanban rendezték a párharc első mérkőzését, Uruguay pedig már az első félidőben egyértelművé tette, hogy ki szeretne jutni a brazíliai seregszemlére, Pereira és Stuani találatával már a félidőben 2-0-ra vezettek a vendégek.


Cavani és Pereira is betalált, Suarez most nem
Fotó: AFP

A hazaiak becsületére váljék, hogy a második 45 percnek nagy vehemenciával vágtak neki, Adnan Hasan révén pedig a szépítéshez is közel jártak, de a támadó ajtó-ablak helyzetből mellé lőtt. Ez nem sokkal később megbosszulta magát, a 69. minutumban egy védelmi megingás végén Lodeiro emelt elegánsan a hálóba Cavani remek visszagurítását követően. A folytatásban még Rodriguez is feliratkozott a góllövők közé, a 0-5-ös végeredményt pedig Cavani állította be szabadrúgásból.

A visszavágó már csak formalitás.

Eredmény – Interkontinentális világbajnoki-pótselejtező, 1. mérkőzés

Jordánia – Uruguay 0-5 (0-2)
Gólszerzők: Pereira (22.),  Stuani (42.), Lodeiro (69.), Rodriguez (78.), Cavani (90+2.)

Cavani szabadrúgásgólja:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik