Foci

Pintér Attila beszólt Szalai Ádámnak

pintér attila (pintér attila)
pintér attila (pintér attila)

Miközben Szalai Ádámot, a válogatott és a Schalke 04 támadóját sikeresen megoperálták, a szókimondásban szintén erős Pintér Attilának, a Győri ETO mesterének esett le a papírtantusz...

Szűk egy hónappal azután, hogy Szalai Ádám a hollandok elleni vb-selejtező előtt furcsamód belázasodott, majd a történelmi zakó után (8-1) kiborította a bilit, Pintér Attila is úgy érezte, reagálnia kell a magyar edzői kart ért vádakra. Meglehet persze, csak azért tette mindezt, mert a Nemzeti Sport most érkezett el hozzá a folyamatosan melegen tartott és 30 napja valamennyi edzőinterjúban előcitált kérdéssel: “Mennyire vette magára a játékos által elmondottakat?”


A Győri ETO edzője őszintétlennek tartja a válogatott csatártá és kikéri magának a magyar edzői kart ért kritikát.
Fotó: MTI

„Szeretem az őszinte embereket. Mindenki döntse el, Szalai úr őszinte vagy sem. Amikor Szalai Ádám kiállt és ezt a nyilatkozatát tette, azelőtt egy héttel volt egy interjúja, amelyben azt kérdezték tőle, van-e súrlódás közte és a szövetségi kapitány között. Ha jól emlékszem, azt mondta, nincs… Eltelt néhány nap, és meglepve hallottam, hogy már egy éve problémája van Egervári Sándorral. Felteszem a kérdést: Szalai úr hiteles vagy sem? Mindenki döntse el maga” – nyilatkozta Pintér Attila a sportnapilap kérdésére, majd így folytatta: „Úgy véleményt mondani a magyar edzőkről, hogy nem ismeri őket, nem tudja, miként dolgoznak, felelőtlenség. Én mindenesetre kikérem magamnak.”

Pintér nyilván arra céloz mindezzel, hogy mivel Szalai 16 éves korában dolgozott utoljára magyar edzők felkészítésével – akkor nyáron igazolta le a Vfb Stuttgart -, nincs megfelelő ismerete a honi viszonyokat illetően.

Szerintünk ez baromság… Biztosan azért tart ott a magyar labdarúgás ahol, mert a magyar edzői kar – utánpótlástól a felnőttekig – az elmúlt 30 évben összességében mindent remekül csinált, kiválóan képezték, képzik gyerekkortól kezdve a felnőttekig bezárólag a labdarúgókat…

Pintér előtt Egervári Sándor, és Mészöly Kálmán is elítélte Szalai nyilatkozatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik