Foci

Kiesett az Újpest a Ligakupából, Böde megsérült

Ujpest-FC(210x140)(1).jpg (Újpest FC)
Ujpest-FC(210x140)(1).jpg (Újpest FC)

A Ligakupa 5. fordulójának szerdai játéknapján a Győri ETO 1-1-et játszott hazai pályán a Sopronnal, míg a Ferencváros otthon, a Kecskemét pedig Újpesten diadalmaskodott.

A C csoportban már korábban lejátszottak a Békéscsaba-Szolnok összecsapást, melyen a vendég együttes diadalmaskodott. A hátramaradt meccsen a kvartett két élvonalbeli alakulata, az Újpest és a Kecskemét találkozott Budapesten.

A lila-fehérek hamar hátrányba kerültek, Pekar góljára azonban még az első játékrészben válaszolt Horváth. A második 45 percben sokáig kellett várni az első – és mint később kiderül egyetlen gólra -, a 84. percben Pekar megszerezte második gólját is, ezzel a csoport élére rúgta a kecskemétieket, az Újpest pedig így behozhatatlan ponthátrányba került a második Szolnok mögött.

Az F jelű négyesben a bajnoki címvédő Győr a Sopront látta vendégül, s a várt sima győzelemből egy nyögvenyelős döntetlen lett. Ugyan a házigazda az első játékrész hajrájában megszerezte a vezetést, a soproniak nem adták fel, a 71. percben Gaál találatával egalizáltak.

A csoport másik összecsapásán a Fradi az eddig nyeretlen Tatábánya ellen lépett pályára hazai pályán, s a papírformának megfelelően Gyömbér és Busai góljaival legyőzték a gyengébbnek titulált ellenfelet. A meccsen Böde Dániel megsérült, és ezért le kellett cserélni a zöld-fehérek egyik legjobb játékosát, a válogatott csatárt.

A H jelű kvartett egyetlen meccsén Pécsett vendégszerepelt a Siófok. Kisebb-nagyobb meglepetésre – márha lehet ilyenről beszélni a Ligakupában – az első félidő ráadásában a vendégek jutottak előnyhöz, majd a pécsiek második félidei egyenlítő gólját követően a 85. percben újra betaláltak ezzel 1-2-re módosítva az állást. Szerencsétlenségükre nem tudták kihúzni a hátralévő perceket, Fehér egy minutummal a rendes játékidő lefújása előtt saját kapujába talált, így döntetlennel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A csoport korábbi meccsén a Kaposvár 4-0-val küldte haza a Zalaegerszeget, s mivel a Pécs és a Siófok döntetlent játszott, így Prukner László alakulata már biztosan továbbjut a kieséses szakaszba.

Eredmény – labdarúgó Ligakupa, 5. forduló

C csoport:
Újpest-Kecskemét 1-2 (1-1)

F csoport:
Győr-Sopron 1-1 (0-1)
Ferencváros-Tatabánya 2-0 (1-0)

H csoport:
Újpest – Kecskemét 1-2 (1-1)

A csoportokból az első kettő jut tovább.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik