Foci

Ezért sérülhetett meg Lionel Messi

Az FC Barcelona argentin focistája 64 nap alatt több mint 120 ezer kilométert utazott. A jelek szerint túlhajszolta magát.

Vasárnap, a Betis ellen könnyedén megnyert bajnokin sérülés miatt le kellett cserélni Lionel Messit, a katalán sztárcsapat kiválóságát. Az argentinok aranylabdása részleges combizomszakadást szenvedett, előreláthatólag 6-8 hetet kell kihagynia, így vélhetően ebben az évben már nem lép pályára.

Korábban nem volt jellemző a 26 esztendős Messire, hogy sérülésekkel bajlódna, ám ebben a szezonban ez már nem az első alkalom: augusztusban, az Atlético Madrid elleni Szuperkupa-döntőben, míg szeptember végén egy Almería elleni bajnokin sérült meg, mind a kétszer a combján, előbb a bal – mint most –, majd jobb lábán.


Lionel Messi 16 mérkőzésen 14 gólnál tart a szezonban
Fotó: AFP

Barcelonai dráma, Messi kidőlt

Az egyik spanyol lap, az As megpróbált utánamenni annak, hogy mi állhat a dolog háttérben és egy egészen elképesztő adatra bukkant a sajtótermék: Lionel Messi a nyáron 64 nap, azaz alig több mint két hónap leforgása alatt 122 ezer 333 kilométer utazott. Ez olyan, mintha háromszor körbeutazta volna a Földet! A Barcelona 10-ese négy kontinensen és tizennégy különböző országban járt, nagyjából ugyanannyi időt töltött jótékonysági megjelenésekkel és mérkőzésekkel, mint amennyit a Barcelonával vagy az argentin labdarúgó-válogatottal.

Mindezek fényében nem csoda, hogy idén a megszokottnál sérülékenyebb, a jelek szerint ezt a feszített tempót már ő sem bírta. Meg persze az ellenfél játékosai sem szokták kímélni.

Spanyol lapok szerint Messi legalább kilenc meccsen nem lehet ott csapata keretében, így a Granada, az Athletic Bilbao, a Villareal, a Getafe és az Elche elleni bajnokik mellett az Ajax és a Celtic elleni BL-meccseket illetve a Cartagena elleni oda-visszavágós Király-kupa összecsapásokat is ki kell majd hagynia. Leghamarabb 2014. január 12-én térhet vissza a játékos, akkor a Vicente Caldéron Stadionba, az Atlético Madrid otthonába látogatnak a gránátvörös-kékek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik