Foci

A DVTK, a Loki és a Honvéd is elhasalt a Ligakupában

labdarúgás, foci (labdarúgás, foci, )
labdarúgás, foci (labdarúgás, foci, )

A labdarúgó Ligakupa 5. fordulójának szerdai játéknapján több meglepetés is született.

Ugyan a válogatott mérkőzések miatt szünetelnek a labdarúgó-bajnokságok, azért így sem maradtunk magyar foci nélkül, a Ligakupában ugyanis meccsdömpinget tartottak/tartanak szerdán.

Már rögvest kora délután született egy nagy meglepetés az A csoportban, ugyanis a Diósgyőr úgy kapott ki az MTK-tól, hogy még csak gólt sem rúgott. Mind a két együttes viszonylag erős összeállításban lépett pályára, a fővárosiak találatait Horváth Zsolt és Horváth Péter jegyezte. Az MTK sikerének köszönhetően a kedden győztes Kisvárda maradt a csoport élén.


Örülhetnek a kövesdi drukkerek
Fotó: MTI

Élvonalbeli ütközetet rendeztek a B csoportban is, ahol a már biztos továbbjutó DVSC-TEVA látta vendégül a Mezőkövesdet. Ennek fényében Kondás Elemér a bajnokikon kevesebb lehetőséghez jutókat játszatta, a borsodiak pedig ezt ki is használták és 4-2-re nyertek a cívisvárosban, Bognár István duplázott. Ugyanebben a kvartettben a Balmazújváros és a Dunaújváros 0-0-át játszott.

A D csoportban szereplő Budapest Honvédnak nem igazán megy eddig a Ligakupában, Marco Rossi legénysége az eddigi négy meccséből mindössze egyet tudott megnyerni. Sőt, szerdán jött a feketeleves, az NB II.-ben mindössze a 14. helyen szerénykedő Cegléd is legyőzte a Honvédot, amely ezzel a vereséggel le is mondhat a továbbjutásról. Ugyanitt a Szigetszentmiklós 1-0-ra verta Puskás Akadémiát.

Eredmények – labdarúgó Ligakupa, 5. forduló

A csoport:
MTK Budapest-Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)

B csoport:
Balmazújváros-Nyíregyháza Spartacus 0-0
DVSC-TEVA – Mezőkövesd-Zsóry FC 2-4 (0-2)

C csoport:
Békéscsaba-Szolnoki MÁV FC 0-2 (0-1)

D csoport:
Szigetszentmiklós-Puskás Akadémia 1-0 (0-0)
Cegléd-Budapest Honvéd 1-0 (0-0)

E csoport:
Kozármisleny-Dunaújváros 2-0 (1-0)

G csoport:
Szombathelyi Haladás-Lombard Pápa Termál FC 0-0

H csoport:
Kaposvári Rákóczi-ZTE FC 4-0 (2-0)

A csoportokból az első kettő jut tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik