Foci

Megvan az NB I. „aranyos” vesztese

Edzői értékelések a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati mérkőzéseit követően.

A Videoton elsőszámú üldözője, a DVSC-TEVA hazai környezetben fo gadta a puskás Akadémiát és ugyan bő egy órát emberelőnyben játszottak a hajdúságiak, csak vékonyan verték az újoncot. 2-1 lett a meccs vége.

„Nem volt könnyű a mérkőzés. Tegnap is láttuk, hogy az sem volt az a másik csapatnak (a Videotonnak – a szerk.), bár persze nekünk magunkkal kell foglalkoznunk. Megvolt a kiállítás, megvoltak a helyzetek, ha azokat belőjük, akkor sima a meccs. Az ellenfélnek is voltak lehetőségei, a végén például Novakovic óriási bravúrja is kellett a győzelemhez. Egy jó ellenfelet sikerült legyőzni a vártnál egy kicsit nehezebben, de legyőztük és ez a lényeg” – mondta a lefújás után Kondás Elemér a Magyar Televízió kamerái előtt.

„Elégedett vagyok a csapatommal, mert nem csak küzdenitudásban vette fel a versenyt a Debrecennel, de játékban is, ami nagyon nagy dolog. Sok helyzetet alakítottunk ki, de sajnos ezekből csak egyet tudtunk gólra váltani, így elmaradt az egyenlítés. A Debrecennek is voltak helyzetei, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, úgyhogy gratulálok az ellenfélnek is, ugyanakkor a saját csapatomat is hasonlóan nagy dicséret illeti” – értékelte a kilencven percet Benczés Miklós a pfla.hu-n.

Videó – A Debrecen győzelme:

A címvédő Győri ETO hazai környezetben fogadta a sereghajtó Kaposvárt, amely az előző fordulóban legyőzte az éllovas Videotont. Ezúttal a hazai zöld-fehérek örülhettek, Lipták Zoltán fejese döntött.

„Az első félidőben többször veszélyeztethettük volna, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A Kaposvárnak nem nagyon volt gólszerzési lehetősége, mi a második félidőben kapufát is rúgtunk. Fegyelmezetten, tíz emberrel védekezett az ellenfél a saját térfelén, de sikerült nyomás alá helyeznünk és felörülnünk őket. Jól védett az ellenfél kapusa is, és látható volt az is, hogy milyen védekezésre volt szükségük ahhoz, hogy a bajnoki címre pályázó Videotont legyőzzék. A cserék után eldőlt a mérkőzés, sorra alakítottuk ki a helyzeteket. Megérdemelten nyertünk” – hangzott Pintér Attila mérkőzés utáni nyilatkozata.

„Először is gratulálok a Győrnek, de azt hiszem a mutatott játék alapján rászolgáltunk volna a döntetlenre. Több kétes szituációra kíváncsi leszek a felvételek után, úgy érzem többször is kétes ítéletek sújtották a csapatomat, többek között a 16-oson belül volt egy kezezés, amiért nem kaptunk tizenegyest, és a Győr gólja előtt is kíváncsi leszek, hogy a játékosom miért nem tudott felugrani. A kisebbeknek sokszor kevesebb jár az igazságból” – mondta a Prukner László az eto.hu-nak.

Videó – Megizzadt az ETO:

Az MVM Paks elszenvedte zsinórban negyedik vereségét is, Horváth Ferenc ennek ellenére ismét előhúzott egy vicces nyilatkozatot:

„Nehéz szakmáról beszélnem, amikor a támadóim háromszor állnak a kapussal szemben. Az első félidőben eldönthettünk volna a mérkőzést, úgy tűnik, aranyos vesztesek vagyunk, a srácoknak cukorkát meg nyalókát kell venni, mert egyelőre ez a szerep jutott nekünk. Azt mondják, ami nem öl meg az erősít – kivéve a medve, mert az megöl – csináljuk amíg tudjuk” – idézi Horváthot a papa-ma.hu.

„Kívülről élveztem a mérkőzést, főleg azért, mert a végén 1-0-ra nyertünk. Az első félidőben nem úgy ment a játék, ahogy az bennem lejátszódott, a szünetben volt egy-két kemény szavam néhány játékoshoz. Nem a játék miatt, hanem azért, mert érezhető volt, hogy nem úgy harapnak, ahogy a Kecskemét ellen. Azt mondtam, ez egy egygólos mérkőzés, és ha az ellenfél talál egy gólt, akkor lehet már számunkra nem lesz visszaút. A második játékrészre egy harcosabb csapat ment ki a részünkről, nagyon jó időszakban rúgtuk a gólt, és a szerencse is mellénk állt, főleg Simon ziccerénél. Ne feledjük, tavasszal kétszer is idegenbe megyünk, és annak, hogy a Kecskemétet és a Paksot is le tudtuk győzni itthon, nagyon nagy értéke van” – mondta Tóth Bálint a papa-ma.hu-nak.


Szivics egy pontnak örülhetett
Fotó: MTI

A DVTK együttese nem tudott javítani a Ferencváros elleni, hazai vereséget követően, a miskolciak csak 1-1-et játszottak a Pécs otthonában.

„A nézők szemszögéből jó mérkőzést játszottunk, viszont nem vagyunk elégedettek az egy ponttal. Az első félidőben gólt rúgtunk és igaz a Diósgyőr birtokolta többet a labdát, de nekünk voltak helyzeteink. A gólon kívül is volt két nagy gólszerzési lehetőségünk. A második félidőben a DVTK jobban ránk jött, volt egy-két meleg pillanat, de ezt megelőzően volt egy elég érdekes szituáció. Ha az piros lap, tizenegyes és berúgjuk akkor eldőlt volna a mérkőzés. A végén ki-ki mérkőzés alakult ki, a nézők szemszögéből biztos élvezetes volt. A miénkből nem annyira…” – mondta Lőrincz Emil a pmfc.hu-nak.

„Jól kezdtük a mérkőzést, rögtön helyzetet alakítottunk ki, de aztán nem minden napos hiba következett, amiből gyorsan gólt kaptunk. Ezután uraltuk a mérkőzést, jól játszott a csapat, lehet, több is volt benne, mint egy pont, de összességében reális az eredmény. Az utolsó tíz percben voltak helyzetek ide-oda, de bosszantó hibák is. Egy pont idegenben, a PMFC ellen nem rossz, felálltunk egy nagy pofon után, megyünk tovább” – értékelt Szivics Tomiszláv a pmfc.hu-nak.

Videó – Osztoztak a pontokon a csapatok Pécsett:

A játéknap a Hungária körúton ért véget, ahol az MTK előbb felavatta Hidegkuti Nándor mellszobrát, majd egy gyenge mérkőzésen 1-1-et játszott a Budapest Honvéddal.

„Nem voltam megelégedve a támadójátékban mutatott teljesítménnyel, ezért cseréltem kettőt a szünetben. Jobbat vártam. A második félidőben volt is mozgás, és egy végig jó iramú mérkőzésen itt is, itt-ott voltak lehetőségek, elég kemény küzdelem volt. Végig harcoltunk, úgy érzem, hogy egy reális döntetlen született. Nehéz dolgunk volt, mert jó csapat a Honvéd, szervezetten, határozottan futballozik, sok jó játékossal. A gyerekek elég jól megoldották a feladatot, sajnos, elaludtunk a gólnál” – mondta Garami József a Sport TV-nek.

Marco Rossi feldúlt volt a lefújást követően, ugyanis Farkas Ádám játékvezető épp a kispestiek támadása közben, a jelzett hosszabbítás letelte előtt fújt háromszor a sípjába. Az olasz szakember nem is nyilatkozott sem a televíziónak és egyelőre a klub hivatalos honlapjának sem.

Videó – Döntetlen a fővárosi rangadón:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik