Foci

Hengerelt a Liverpool, botlott a Chelsea

A Liverpool hazai pályán nyert 4-0-ra, a Chelsea otthon ikszelt a West Bromwich Albionnal az angol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában. Eden Hazard a 96. percben lőtte a londoniak pontmentő gólját büntetőből.

A Premier League soros fordulójának szombati játéknapján két dobogón tanyázó együttes, a Chelsea és a Liverpool is hazai környezetben játszott. Mind a két csapat 20 ponttal fogadta aktuális ellenfelét, a West Bromwichot és a Fulhamet.

A londoniak kísértetiesen hasonló első félidőt produkáltak, mint egy hete a Newcastle ellen, de nagy különbség, hogy a Chelsea ezúttal előnnyel mehetett szünetre Eto’ónak köszönhetően. Érdekesség, hogy a hazaiak eddig mind a hét meccsüket megnyerték a WBA ellen hazai környezetben, ráadásul 16-1-es gólkülönbséggel.

Fordulás után jött a feketeleves a hazaiak számára, Long és  Sességnon találata után ugyanis már a West Bromnál volt az előny. A folytatásban mind a két oldalon akadt gólszerzési lehetőség, majd mikor már mindenki elkönyvelte, hogy a vendégek nyernek, Eden Hazard bevágott egy – erősen véleményes – büntetőt a 96. percben, 2-2 lett a vége.


Luis Suarez kétszer is villant
Fotó: AFP

A Liverpool az első játékrészben szűk negyedóra alatt eldöntötte a meccset: Amorebieta a 23. percben öngólt fejelt, majd Skrtel és Suarez talált be a Vörösöktől, így már a félidőben 3-0 volt az állás. A második felvonásban sem kellett sokat várni az újabb hazai találatra, Gerrard passzából Suarez lőtte meg saját maga második gólját, beállítva a 4-0-s végeredményt. A Liverpool győzelmének és a Chelsea botlásának köszönhetően jelenleg a Vörösök léptek elő a második helyre.

Az Aston Villa 2-0-ra verte a Cardiff Cityt, a Southampton pedig 4-1-gyel küldte haza a Hull Cityt. A Crystal Palace és az Everton bajnokija negyed órát csúszott, mivel nagy volt a forgalom a stadion környékén. A két együttes 0-0-át játszott.

A Norwich hátrányból fordítva nyert a West Ham United ellen.

Eredmények – Premier League, 11. forduló

Chelsea – West Bromwich Albion 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Eto’o (45+1.), hazard (90+6.) illetve Long (60.), Sességnon (68.)

Liverpool – Fulham 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Amorebieta (23.), Skrtel (26.), Suarez (36., 54.)

Aston Villa – Cardiff City 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Bacuna (76.), Kozak (84.)

Southampton – Hull City 4-1 (3-0)
Gólszerzők: Schneiderlin (16.), Lambert (30. – 11-es-ből) , Lallana (37.), Davis (88.) illetve Sagbo (55.)

Crystal Palace – Everton 0-0

Norwich City – West Ham United 3-1 (0-1)
Gólszerzők:
Hooper (54. – 11-esből), Snodgrass (72.),   Fer (90+3.) illetvce Morrison (32.)

Videó – A legvégén mentett pontot a Chelsea:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik