Foci

Csak egy pontot vitt el a DVTK Pécsről

foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (foci, labdarúgás)
foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (foci, labdarúgás)

A PMFC-Matias és a DVTK 1-1-es döntetlent játszott a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Szombaton 29. alkalommal találkozott egymással a Pécs és a Diósgyőr, az örökmérleg nyelve pedig eddig a Mecsekaljaiak felé billen, akik 14-szer győzték le eddig a Miskolcot hét-hét vereség és döntetlen mellett. A Diósgyőr egy nagy pofon után idegenben szeretett volna javítani, a csapat ugyanis egy hete nem várt méretű vereségbe szaladt bele a Ferencváros ellen.

A Pécs kezdte jobban az összecsapást, olyannyira, hogy a 3. percben már a miskolci kapuban táncolt a labda, Debreceni hibája után Grumic talált be (1-0). A nem túl mozgalmas első félidőben megduplázhatta volna előnyét a hazai alakulat, de Rajic nagy bravúrt mutatott be Márkvárt közeli lövésénél.


Grumic juttatta vezetéshez a PMFC-t
Fotó: MTI

A második játékrészben a hazaiak előbb tizenegyest reklamáltak – talán nem alaptalanul –, majd Dibusz védett óriásit Kostic lövésénél. Az 58. percben egyenlített a DVTK, Bacsa talált be (1-1). Az utolsó pillanatokban kaparhatta volna ki a gesztenyét a Diósgyőr, azonban Kostic jól eltalált löketét Dibusz a lécre tolta, egy pontot megmentve ezzel a csapatának.

Eredmény – OTP bank Liga, 14. forduló

Pécs, 1500 néző, v.: Solymosi

PMFC-Matias – DVTK 1-1 (1-0)

PMFC-Matias: Dibusz – Fodor, Romic, Balogh, Uzoma – Koller, Mohl (Wittrédi, 73.) – Márkvárt, Szatmári (Deutsch, 86.), Rácz (Horváth A., a szünetben) – Grumic

Diósgyőri VTK: Rajic – Vadász, Debreceni (Barczi, 56.), Kádár, Husic (Gohér, a szünetben) – Kostic, Elek – Bacsa (Tisza, 74.), Batioja, Gosztonyi –  Futács

Gólszerző: Grumic (3.), illetve Bacsa (58.)

Sárga lap: Grumic (4.), Mohl (70.), Horváth A. (86.), illetve  Gosztonyi (9.), Barczi (67.), Batioja (72.), Futács (85.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik