Foci

Újra kés alá fekszik a Bayern alapembere

Újra műteni kell Bastian Schweinsteiger bokáját.

A júniusi beavatkozás után ismét meg kell műteni Bastian Schweinsteigernek, a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München labdarúgójának a bokáját. Mindez azt jelenti, hogy klubkötelezettségei mellett a német válogatott Anglia és Olaszország elleni felkészülési mérkőzését is.

“Az elmúlt hetekben nagyon komoly fájdalmaim voltak, sajnos eljutottam arra a pontra, hogy az operációt nem lehet elkerülni” – mondta az együttes honlapjának a 29 éves középpályás.


Bastian Schweinsteiger nem volt ilyen felszabadult az utóbbi hetekben
Fotó: AFP

A német válogatott futballista júniusban műtette meg a jobb bokáját, miután mindent megnyert a Bayernnel (BL, bajnokság, Német kupa), s ezt követően több hetet kihagyott a felkészülésből. Egyelőre nem tudni, hogy ezúttal meddig lesz távol Schweinsteiger, aki a szezonban 17 mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig két gólt jegyzett.

Nem ő az egyetlen, akit nélkülöznie kell Pep Guardiolának, a bajorok spanyol vezetőedzőjének. Ugyan most örülnek a klub háza táján annak, hogy Javi Martinez két hónapot követően visszatért, azonban Arjen Robben két hete dőlt ki és a Xherdan Shaqiri, Thiago Alcantara kettős sem játszhat a hónapban a jelek szerint.

Mindezek ellenére a Bayern a mostani szezonban is kiválóan teljesít: a BL csoportköréből már továbbjutott, s a Bundesligában is listavezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik