Foci

Szalaiékhoz köthető a BL legnagyobb potyagólja

Samuel Eto'o (samuel eto'o, chelsea, schalke 04, )
Samuel Eto'o (samuel eto'o, chelsea, schalke 04, )

A győri Lubos Kamenárt másolta a Schalke 04 kapusa Timo Hildebrand. Akkor azt írtuk szlovák "portáson" röhög a világ, most e mondatot idebiggyeszthetjük a németre is. Íme a BL szerdai csoportkörének legnagyobb potyagólja és a többi 21 találat.

E csoport:

Szalai Ádám csapata, a Schalke 04 3-0-s vereséget szenvedett a Chelsea otthonában. De hogy!!! A hazaiak Samuel Eto,o révén szereztek vezetést, aki a találkozó 31. percében PFLA játékosát Lencse László gólját másolta. A kameruni csatár találatához kellett Timo Hildebrand kapus ritkán látható hibája is, aki lényegében megismételte a győri kapus Kamenár 10 nappal ezelőtti kapitális bakiját. A korábbi német válogatott hálóőr addig dajkálta a labdát egy kirúgásnál, amíg Eto,o meg nem támadta, s blokkolni tudta a kapus kirúgását, a labda pedig a hálóban kötött ki. Ilyen sokkoló kezdés után nem csoda a sima zakó…

Jose Mourinho a mérkőzést követően úgy nyilatkozott, külön felhívta a kameruni figyelmét, hogy rendszeresen támadja le a német kapust, mivel ismerte őt Portugáliából és Spanyolországból, és tudta, hogy gyakran vonják majd be a játékba és könnyen zavarba hozható.Eto,o a fordulást követően is eredményes volt, a hajrában pedig Demba Ba állította be a végeredményt. A magyar válogatott támadó végig a pályán volt.

FC Basel (svájci)-Steaua Bucuresti (román) 1-1 (0-1)
gól: Sio (91.), illetve Piovaccari (17.)

Chelsea (angol)-FC Schalke 04 (német) 3-0 (1-0)
gól: Eto,o (31., 54.), Ba (83.)

A csoport állása:
1. Chelsea 9 pont,
2. FC Schalke 04 6,
3. FC Basel 5,
4. Steaua Bucuresti 2

F csoport:

Az F csoport rangadóján az Arsenal visszavágott az elmúlt szezonban döntős Borussia Dortmundnak a két héttel ezelőtti londoni vereségért. A hazaiak hiába támadták szinte végig az egész mérkőzést, a vendégek Aaron Ramsey fejesgóljával megszerezték a három pontot.
A csoport másik mérkőzésén a Napoli hazai pályán Gonzalo Higuaín duplájának is köszönhetően 3-2-re nyert a pont nélkül a csoport utolsó helyén álló Olympique Marseille ellen.

Borussia Dortmund (német)-Arsenal (angol) 0-1 (0-0)
gól: Ramsey (62.)

Napoli (olasz)-Olympique Marseille (francia) 3-2 (2-1)
gól: Inler (22.), Higuaín (24., 75.), illetve A. Ayew (10.), Thauvin (64.)

A csoport állása:
1. Arsenal 9 pont (6-3),
2. Napoli 9 (7-6),
3. Borussia Dortmund 6,
4. Olympique Marseille 0

G csoport:

Az Atlético Madrid bejutott a legjobb 16 közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Ráadásul a madridi együttes klubrekordot állított fel, ugyanis története során először kezdte négy győzelemmel a legrangosabb európai kupasorozatot. A találkozót Vad II István vezette.

Atlético Madrid (spanyol)-Austria Wien (osztrák) 4-0 (3-0)
gól: Miranda (11.), Raúl García (25.), Filipe Luis (45.), Diego Costa (82.)

Zenit (orosz)-FC Porto (portugál) 1-1 (1-1)
gól: Hulk (28.), illetve Lucho González (23.)

A csoport állása:
1. Atlético Madrid 12, (már továbbjutott)
2. Zenit 5,
3. FC Porto 4,
4. Austria Wien 1

H csoport:

Nagy lépést tett a továbbjutás felé az FC Barcelona, amely Lionel Messi duplájával, valamint Sergio Busquets találatával diadalmaskodott az AC Milan felett. Xavi, a katalánok csapatkapitánya pályafutása 80. győzelmét ünnepelhette a BL-ben, amellyel az ide vonatkozó rangsor élére ugrott.

Ajax Amsterdam (holland)-Celtic Glasgow (skót) 1-0 (0-0)
gól: Schöne (51.)

FC Barcelona (spanyol)-AC Milan (olasz) 3-1 (2-1)
gól: Messi (30., 83., az elsőt 11-esből), Busquets (40.), illetve Piqué (45., öngól)

A csoport állása:
1. FC Barcelona 10 pont,
2. AC Milan 5,
3. Ajax Amsterdam 4,
4. Celtic Glasgow 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik