Foci

Nápolyban törtek-zúztak

ssc napoli (ssc napoli, olympique marseille, )
ssc napoli (ssc napoli, olympique marseille, )

A Napoli futballszurkolói kövekkel és más tárgyakkal dobálták meg a vendég Olympique Marseille csapatbuszát a szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt.

Már a 3-2-es haza győzelemmel végződő mérkőzés előtt is feszült volt a helyzet Nápolyban, mivel a helyi ultrák késelésre készültek – legalábbis az olasz rendőrség által lefoglalt 18 kés és más szúróeszköz erre enged következtetni.

Úgy látszik a rendőrök ennek ellenére nem voltak eléggé résen… A magukat szurkolóknak nevező elmebetegek nem mást, mint a Marseille-iek csapatbuszát várták kőzáporral – még szintén a meccs előtt. A jármű egyik ablaka betört.

Mindeközben az olasz és francia huligánok több helyen is összecsaptak egymással a városban. A rendőrök botokat, késeket, füstbombákat és petárdákat foglaltak le, az utcai harcok során tíz rendfenntartó megsérült, két randalírozót őrizetbe vettek.

A 3-2-es hazai győzelem után a rendőrök elválasztották egymástól a két tábort, hogy megakadályozzák a további botrányt.
A nápolyi hívek előre jelezték, hogy nem látják szívesen az OM-t, mivel október 22-én, a két csapat Marseille-i meccse során a francia drukkerek megrongálták a buszaikat.

Az olasz huligánok idén már nem először hívták fel magukra a figyelmet, ugyanis október elejénLondonban támadtak meg egy éttermet. Mindezek után nem lenne meglapő, ha az UEFA példásan megbüntetné a Nápoly, és mondjuk a soron következő, december 11-én esedékes Napoli–Arsenal meccset zárt kapuk előtt kellene lejátszaniuk a feleknek.

Az F csoport állása:

F-CSOPORT M Gy D V L-K Gk P
1. Arsenal 4 3 1 6–  3 +3 9
2. Napoli 4 3 1 7–  6 +1 9
3. Borussia Dortmund 4 2 2 6–  4 +2 6
4. Olympique Marseille 4 4 4–10 –6 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik