Foci

Gulácsiék továbbjutottak, bombagólt lőtt a Pandurii játékosa

Gulácsi Péter (gulácsi péter, )
Gulácsi Péter (gulácsi péter, )

A Salzburg 4-0-ra győzött hazai pályán a Standard Liege ellen az Európa Liga negyedik fordulójában, ezzel bebiztosította a továbbjutást. A román Pandurii ugyan hazai pályán kikapott 2-1-re a Fiorentinát, a találkozó nem erről marad emlékezetes: De Oliveira az első félidő delén óriási gólt ollózott a 16-osról a vendég kapuba.

Az A jelű négyesben az időeltolódás miatt korábban kezdték a Kuban Krasznodar-Swansea összecsapást. A walesi gárda az előző fordulóhoz hasonlóan ismét elherdálta 1-0-s előnyét, s újfent a hosszabbításban tudott egyenlíteni az orosz ellenfél. A másik találkozón a Valencia a svájci St. Gallen otthonában vendégszerepelt. Az izgalmas meccsen előbb a spanyolok vezettek, majd a házigazda fordítani tudott úgy, hogy 1-1-es állásnál Jonas büntető hibázott a vendégektől. Végül összekapta magát a hispániai gárda, s a hajrában kettőt vágott, így a csoport élére ugrott.

A B csoportban a bolgár Ludogerts a Chernomossa Odessát fogadta, a találkozó 1-1-es végeredménnyel zárult. A PSV Eindhoven az eddigi felemás teljesítményen most egy győzelemmel javított egy kicsit, a holland élcsapat hazai környezetben győzte le a nyeretlen Dinamo Zágrábot.

Jól védett a magyar hálóőr
Fotó: AFP

A C jelű négyesben folytatta remeklését Gulácsi Péter és a Salzburg: az osztrák alakulat 3-1 arányban győzte le a belga Standard Liege-t, így tizenkét pontjával már biztosan továbblép a csoportjából. Az Esbjerg Dániában látta vendégül az Elfsborg csapatát, s az északi rangadón magabiztos játékkal 1-0-ra győzött a hazai alakulat, ezzel ők is készülhetnek a kieséses szakaszra.

A D csoport rangadóján a Rubin Kazan egygólos meccsen múlta felül a Wigant, míg a Zulte Waregem az előző fordulóban elszenvedett vereségért visszavágott a Maribornak, és Szlovéniában győzte le ellenfelét. A csoportból biztosan tovább megy a Kazan, a második helyért pedig még óriási csata várható.

Az E jelű kvartettben is eldőlt az első két hely sorsa: az éllovas Fiorentina és a Dnipro is győzni tudott – előbbi a román Panduriit, utóbbi a portugál Pacos Ferreirát győzte le -, így az egyetlen kérdés az maradt ebben a csoportban, hogy melyikőjük léphet tovább az első illetve a második pozícióból. A firenzeiek egyébként egy óriási ollógóllal kerültek hátrányba, s csak a találkozó utolsó öt percében sikerült fordítaniuk.

Az F csoport gólgazdag meccsekkel kecsegtetett: az eddig veretlen német Frankfurt Izraelben, a Maccabi Tel Aviv ellen szenvedett el 4-2-es vereségét, míg az “alsóházi” összecsapáson az APOEL Cipruson nyert a Bordeaux ellen. Ebben a kvartettben még semmi nem dőlt el, még mindenki továbbjuthat.

Eredmények – Európa Liga, csoportkör, 4. forduló

A csoport:

St. Gallen (svájci)-Valencia (spanyol) 2-3 (1-1)
Kubany (orosz)-Swansea City (angol) 1-1 (0-1)

A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) FC Valencia 9 pont, 2. Swansea City 8, 3. St. Gallen 3, 4. Kubany 2

B csoport:

Ludogorec (bolgár)-Csernomorec Odessza (ukrán) 1-1 (0-0)
PSV Eindhoven (holland)-Dinamo Zagreb (horvát) 2-0 (1-0)

A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) Ludogorec 10 pont, 2. PSV Eindhoven 7, 3. Csernomorec Odessza 4, 4. Dinamo Zagreb 1

C csoport:

Esbjerg (dán)-Elfsborg (svéd) 1-0 (0-0)
Standard Liege (belga)-Salzburg (osztrák) 1-3 (0-2)

A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) Salzburg 12 pont, 2. (és már továbbjutott) Esbjerg 9, 3. Standard Liége 1 (4-8), 4. Elfsborg 1 (2-8)

D csoport:

Maribor (szlovén)-Zulte Waregem (belga) 0-1 (0-1)
Rubin Kazany (orosz)-Wigan Athletic (angol) 1-0 (1-0)

A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) Rubin Kazany 10 pont, 2. Wigan Athletic 5, 3. Zulte Waregem 4, 4. Maribor 3

E csoport:

Dnyipro (ukrán)-Pacos Ferreira (portugál) 2-0 (1-0)
Pandurii (román)-Fiorentina (olasz) 1-2 (1-0)

A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) Fiorentina 12 pont, 2. (és már továbbjutott) Dnyipro 9, 3. Pandurii 1 (2-7), 4. Pacos Ferreira 1 (1-8)

F csoport:

APOEL (ciprusi)-Girondins Bordeaux (francia) 2-1 (1-1)
Makkabi Tel-Aviv (izraeli) – Eintracht Frankfurt (német) 4-2 (3-0)

A csoport állása: 1. Eintracht Frankfurt 9 pont, 2. Makkabi Tel-Aviv 7, 3. APOEL 4, 4. Girondins Bordeaux 3

Videó – De Oliveira bombája


La spectaculaire bicyclette d’Oliveira ! by FanafootUK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik