Foci

Újra nyeregben az Arsenal, nyolcaddöntős az Atlético

Arsenal (arsenal, )
Arsenal (arsenal, )

Visszavágott a hazai vereségért Arséne Wenger csapata a Dortmundnak, egygólos meccsen didadalmaskodtak az Ágyúsok Németországban. A madridiak 4-0-val küldték haza az Austria Wient, így biztosan csoportelsőként végeznek a Bajnokok Ligája csoportkörében.

A Barca simán lenyomta a Milant

Az E jelű négyesben a Chelsea a Stramford Bridge-n fogadta a Schalkét. Szalai Ádám a kezdőben kapott helyet együttesében, ám a magyar válogatott ék nem tudott sokat hozzátenni csapata játékához. A németek az első percekben nagy nyomást gyakoroltak José Mourinho alakulatára, ám ez a mezőnyfölény az első félidő második felére eltűnt, a házigazda pedig Eto’o révén megszerezte a vezetést. A második 45 percben még kettőt rámolt a házigazda, így lekopírozta az idegenben elért eredményt. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Timo Hildebrand, a Schalke hálóőre óriási potyagólt hozott össze a Chelsea javára.

Londonban is a Chelsea volt a jobb
Fotó: MTI

A csoport meccsén a Basel a román Steaua Bukarestet fogadta, s bár a románok sokáig vezettek a találkozón, a hosszabbításban egyenlített a svájci csapat, így döntetlennel végeztek a felek.

Az F jelú kvartettben, a halálcsoportban a tavalyi döntős Dortmund fogadta az Arsenalt. A találkozó nagy küzdelmet hozott, egyik csapat sem törekedett a látványosságra. A mérkőzésen egyetlen gól döntött, az Ágyúsok walesi középpályása, Aaron Ramsey a második félidő delén talált a hazai kapuba, ezzel a legutóbbi körben elszenvedett vereségért visszavágot a londoniak.

Ramsey ismét betalált
Fotó: AFP

Szintén ebben a csoportban játszották a Napoli-Marseille meccset: a franciák a vártnál nagyobb ellenállást mutatták a nápolyiak ellen, a találkozó elején megszerezték a vezetést, majd 2-1-es hátránynál tudtak egyenlíteni. Végül Higuain találata döntött, 3-2-re nyert az olasz gárda.

Diego Costa tizenegyest rontott
Fotó: AFP

A G csoportban a Zenit még kora este döntetlenezett Oroszországban a Portóval, a másik találkozón a kvartett élén álló Atlético Madrid a spanyol fővárosban fogadta az osztrák Austria Wient. A bécsieknek nem sok közük volt a meccshez, a spanyoloknak az is belefért, hogy Costa büntetőt hibázott a hajrában.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló

E csoport:
FC Basel (svájci)-Steaua Bucuresti (román) 1-1
Chelsea (angol)-FC Schalke 04 (német) 3-0

F csoport:
Borussia Dortmund (német)-Arsenal (angol) 0-1
Napoli (olasz)-Olympique Marseille (francia) 3-2

G csoport:
Atlético Madrid (spanyol)-Austria Wien (osztrák) 4-0
Zenit (orosz)-FC Porto (portugál) 1-1

Videó – A Chelsea óriási potyagóllal szerzett vezetést


chelsea 1-0 schalke 04 samuel eto’o by BasketInfos

Videó – Ramsey győztes gólja


Borussia Dortmund 0-1 Arsenal (Goal Aaron Ramsey) by all-goals

Ajánlott videó

Olvasói sztorik