Foci

Jupp Heynckesszel tárgyal az MLSZ?

Jupp Heynckes (jupp heynckes, )
Jupp Heynckes (jupp heynckes, )

Lapértesülések szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség felvette a kapcsolatot az idén májusban a Bayern Münchennel Bajnokok Ligáját, Német Bajnokságot és Német Kupát nyerő mesterrel. Kapitánynak szeretnék.

A Nemzeti Sport információi szerint az MLSZ elöljárói “komolyabban felvették a kapcsolatot” a sztáredzővel, aki júniusban, a Bayern triplázása után köszönt el a bajoroktól. A 68 éves Jupp Heynckes jelenleg nyugdíjas.

Ha viszont azt nézzük, hogy Garami József 74 évesen mosolyogva irányítja az MTK-t nyugodtan állíthatjuk, van még minimum hat remek éve – ráadásul a modern topfutball összes létező aktuális metodikájával, információjával a birtokában…


Jupp Heynckes jelenleg ugyan “nyugdíjas”, de talán a legmagasabban lévő edző
Fotó: MTI/EPA

A sportlap kérdésére Vági Márton MLSZ főtitkár talányosan annyit mondott: “egyelőre nincs előrelépés kapitányügyben.”

A német szakember egyes információk szerint Münchenben öt millió eurót keresett – plusz a jutalmak. A nyáron a Real Madrid akart lecsapni rá, de köszönte nem kért a klubfutballal járó egész éves stresszből.

Ilyen szempontból magyar kapitányként nem kell tán félnie. A realitást nézve a csúcsfociban jelenlévő heti eredménykényszer errefelé kissé másként ölt testet. Maximum 8-10 meccsen és az azt megelőző összetartásokon kellene a kispadra ülnie Heynckesnek. Feltételezzük a szövetség sem első sorban erre szerződtetné.

Vagy legalábbis a józan ész azt diktálja, hogy a sztáredző tudását ne csak a szűken vett meccsnapokon kamatoztassák. Sokkal inkább több éven keresztül a magyar futball építkezésében lenne szükség a meglátásaira, nota bene terveire és lehetőleg ne egyedül érkezzen, hanem szorgos stábbal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik