Foci

Orbán Viktor váratlan látogatása

Michel Platini, Orbán Viktor, Csányi Sándor (michel platini, orbán viktor, csányi sándor, )
Michel Platini, Orbán Viktor, Csányi Sándor (michel platini, orbán viktor, csányi sándor, )

A miniszterelnök a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának akadémiáján járt.

Az utóbbi időben, főleg a válogatott kudarcok miatt egyre nagyobb figyelem hárult az akadémiákra. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor például a Hollandiában elszenvedett 8-1-es vereséget követő héten, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy belga szakemberek segítségével világítják majd át az elitképző utánpótlásműhelyek munkáját.

A mostani vizsgálat eredményeit január végén, február elején teszik le az asztalra.

A jelek szerint Orbán Viktor miniszterelnök is igyekszik rajta tartani a szemét az akadémiákon. A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója a Facebook-oldalán közzétett videó szerint legutóbb a Magyar Futball Akadémia, azaz a Budapest Honvéd utánpótlására nézett rá személyesen, saját szavai szerint „váratlanul”.

„Kiszámolták már, hogy mióta igazolt játékosok, hány órát edzettek összesen?” – tette fel a kérdést a miniszterelnök a labdarúgó-növendékeknek. Amikor nemleges választ kapott, így folytatta:

„Egyszer számolják ki, mert aki tízezer alatt marad, abból semmi nem lesz. Akinek 20-21 éves korára nincs meg a tízezer óra edzésmunkája, abból semmi nem lesz” – mondta Orbán.

A látogatásról készült videót ITT lehet megnézni.

 

Arsene Wenger: “A politikusoknak nincs helyük a fociban”

Arsene Wenger, az Arsenal legendás edzője nyilván nem ért a focihoz, anyagias, materiális lény, aki bedőlt a rothadó Nyugat és kapitalizmus maszlagjainak. Ezért is volt meg a véleménye arról a javaslatról, amit az angol sportminiszter tett – konkrétan az angol futballéletben bekövetkezendő jogi változásokat sürgette. Wenger így vélekedett: “Ha a politika tiszta viszonyokat akar a fociban, azzal egyetértek. De azzal nem, ha a politika uralni akarja a futballt. Nekem a futball egy szórakoztatóipari vállalkozás, és mint ilyet tiszta, átlátható módon kell igazgatni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik