Foci

Majdnem elszórakozta a győzelmet a Real Madrid

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

A Real Madrid labdarúgócsapata a Rayo Vallecano vendégeként nyert 3-2-re. A blancók már 3-0-ra is vezettek.

A Real Madrid a kiesés ellen menekülő, szintén fővárosi Rayo Vallecano otthonába látogatott szombaton este. Cristiano Ronaldo – aki szerdán, a Sevilla elleni 7-3 alkalmával mesterhármast jegyzett és bajnoki gólok tekintetében megelőzte Puskás Ferencet a klub örökranglistáján – ezúttal sem várt sokat, már a 3. percben betalált. Sőt, az első félidőben még Gareth Bale varázsolta oda a labdát Benzema fejére, a francia csatár bólintása után pedig megnyugtató, 2-0-s előnybe került a vendég együttes.

Ha mindez nem lett volna elég, a világ legdrágább focistája a második felvonás elején gólt lövetett Ronaldóval, úgy tűnt, simán behúzza a meccset a Real. Az 53. percben aztán büntetőhöz jutott a Rayo, Viera pedig bevágta azt. Nem is ez az igazán érdekes, hanem az, hogy a középkezdés után szinte azonnal eladta a labdát a vendégcsapat, a Vallecano egy gyors kontrát vezetett amely még egy keresztlécen csattanó fejessel zártul, ám a kipattanó és Pepe felesleges szabálytalansága után ismét Viera állhatott a büntetőponthoz, és ezúttal sem hibázott.


Cristiano Ronaldo 49 perc alatt duplázott, majd “eltűnt”
Fotó: AFP

Innentől kezdve a Vallecano az esélyekre fittyet hányva sorra alakította ki a helyzeteket, majd egy újabb kapufával jelezte, nem tett le a pontszerzésről. Saul is közel járt a gólszerzéshez, de az egyszerűség helyett inkább egy akrobatikus mozdulatot választott, pechjére így az üres kaput sem találta el. Az utolsó pillanatokban még Tito fejelt mellé centikkel lesgyanús helyzetből, ám mivel ez kimaradt, a Real 3-2-re megnyerte a mérkőzést. Pedig a Rayo legalább egy pontra rászolgált, nem hiába szólt a játékosoknak a taps a lefújást követően.

Győzelmével a sereghajtó Almería befogta a Rayo Vallecanót. Az Osasuna egy 5-0-s vereségbe szaladt bele a Real Sociedad otthonában.

Eredmények – La Liga, 12. forduló

Rayo Vallecano – Real Madrid 2-3 (0-2)
Gólszerzők: Viera (53., 55. – mindkettőt 11-esből) illetve C. Ronaldo (3., 49.), Benzema (31.)

Real Sociedad – Osasuna 5-0 (1-0)
Gólszerzők: Ansotegi (34.), Martinez (47.), Griezmann (56.), Castro (81.), Seferovic (88.)
Piros lap: Lotiés (50.)

Almería – Valladolid 1-0 (1-0)
Gólszerző: Rios (39.)
Piros lap: Ebert (75.)

Videó – Így nyert a Real Madrid:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik