Foci

Két gól és döntetlen az akadémiák csatáján

kanta józsef (kanta józsef)
kanta józsef (kanta józsef)

A Puskás Akadémia 1-1-es döntetlent játszott az MTK Budapest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában.

Történtek már meglepetések ebben a fordulóban: a Ferencváros például 4-1-re nyert Miskolcon, a listavezető Videoton pedig 1-0-ra kikapott a sereghajtó Kaposvár vendégeként. Nos, sokáig úgy tűnt, hogy a Puskás Akadémia is borítja a papírformát az MTK ellen, de végül osztoztak a pontokon a felek.

Ugyan a két csapat szinte teljesen ugyanolyan teljesítményt nyújtott, azért a nagyközönség mégis az MTK sikerét várta a találkozótól. Az első félidőben a fővárosiak előtt adódott több lehetőség, azonban a kék-fehérek több kísérletükből sem tudtak betalálni.


Tischler betalált korábbi csapata ellen
Fotó: MTI

Ahogyan az lenni szokott, ez megbosszulta magát, ugyanis a második félidő elején egyből megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia, Gallardo játszott Tischlerhez, a korábban épp az MTK-t erősítő támadó pedig gólt szerzett (1-0). A folytatásban mind a két együttes előtt adótak lehetőségek, majd az utolsó percekben már egyértelműen a vendégek játszottak fölényben (a hazaiak nem is nagyon akartak támadni), ennek pedig a 93. percben lett meg az eredménye, amikor a csereként beálló Varga egy fejessel egyenlített, 1-1 lett a vége.

Eredmény – OTP Bank Liga, 13. forduló

Sóstói Stadion, 250 néző, v: Erdős J.

Puskás Akadémia – MTK Budapest 1-1 (0-0)

Puskás Akadémia: Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Szekeres A., Tamás M. – Fabio – Haraszti (Baracskai, 79.), Czvitkovics,  Gallardo (Molnár T., 88.) – Tischler, Lencse (Zsolnai, 68.) Vezetőedző: Benczés Miklós

MTK: Hegedűs – Poór, Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes – Batik (Ladányi, 66.), Pölöskei Zs. – Bese, Kanta J., Csiki (Varga Sz., 73.) – Eppel (Vass P., 84.) Vezetőedző: Garami József

Gólszerzők: Tischler (50.) ill. Varga Sz. (90+3.)

Sárga lap: Tamás (54.) ill. Eppel (73.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik