Foci

A Newcastle lenullázta a Chelsea-t

A Newcastle United hazai környezetben 2-0-ra nyert a Chelsea ellen az angol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában.

A Chelsea annak reményében utazott szombaton kora délután a Newcastle othonában, hogy győzelme esetén, ha ideiglenesen is, de átveszi a vezetést a tabellán. Erre minden esélye megvolt a londoniaknak, ugyanis a Szarkák a legutóbbi hét hazai meccsükből mindössze egyet tudtak megnyerni hazai pályán és ebben a szezonban már több gólt kaptak a St. James’ Parkban, mint a teljes előző idényben.


A kép csalóka, a valóságban a Newcastle kerekedett a Chelsea fölé
Fotó: AFP

Az első félidőben sok hibával játszottak a csapatok, a labdák többsége pontatlan volt, így igazán nagy helyzet nem is nagyon alakult ki. A 60. percben Sissoko kísérletével már jelezte a Newcastle, hogy nem elégszik meg a döntetlennel, majd a 68. minutumban jött is a hazaiak vezető találata, egy szabadrúgás után Gouffran fejelt közelről a kapuba.

A hajrában Eden Hazard előtt adódott egy hatalmas egyenlítési lehetőség, de ziccerben még a kaput sem találta el. A Newcastle a 89. percben döntötte el a három pont sorsát, Rémy állította be a 2-0-s végeredményt. A Chelsea sajnálhatja, hogy elszalasztotta ezt az esélyt, ugyanakkor a Szarkák teljesen megérdemelten nyertek.

Eredmény – Premier League, 10. forduló

Newcastle United – Chelsea 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Gouffran (68.), Rémy (89.)

Videó – Gouffran győztes gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik