Foci

Matthäus magát ajánlja

Lothar Matthaus (Lothar Matthaus)
Lothar Matthaus (Lothar Matthaus)

A magyar válogatott korábbi német szövetségi kapitánya nem zárkózna el a lehetőségtől, ha a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) ismét felkérné őt a nemzeti együttes irányítására

A játékosként világ- és Európa-bajnok, 1990-ben aranylabdát nyert német szakember a Digi Sport televízió Reggeli Start című műsorában csütörtökön azt mondta, elgondolkodna a felkérésen, nem mondana azonnal nemet vagy igent, de kíváncsi lenne a részletekre és a feltételekre.

“Itt élek, szeretem Magyarországot, követem a futballt, ha úgy gondolják, akkor segíthetek” – jelentette ki az 52 éves Matthäus, aki legutóbb a bolgár válogatott szövetségi kapitánya volt. “Az utánpótlásba kellene többet befektetni, jó edzőkbe, képzésbe. Világos koncepció kell, a szakmában pedig nyugalomra, együttműködésre lenne szükség.

A magyar válogatottat 2004 és 2006 között irányító szakember sebtében számos kritikát fogalmazott meg.

Ezek a Huszti Szabolcs nem játszik a nemzeti csapatban – “ha magyar kapitány vagy szövetségi elnök lennék, mindenképpen beszélnék vele” -, a magyar fociban nincs együttműködés – “néha öt-tíz focistát is nyomás alá helyeztek a klubjaikban, hogy ne jöjjenek a válogatottba” -, és a rosszul választott ellenfelek – “Nem érdekesek a könnyű győzelmek, mert azokon nem lehet felkészülni a Hollandiához hasonló kihívásokra, kulcsfontosságú meccsekre, mivel ismeretlen lesz a szituáció” – témakörökben hangzottak el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik