foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (foci, labdarúgás)
Foci

Eszméletlenül terült el a pályán a magyar focista

A Haladás fiatal labdarúgója, Zsirai Martin az Újbuda elleni meccsen öt percig feküdt ájultan a földön.

A szombathelyi klub beszámolója szerint Zsirai múlt szombaton a csapat NB III-as bajnokiján ütközött csúnyán az újbudaiak támadójával, aki épp fejelni akart, de egy ütemet késett és csak Zsirai halántékát találta telibe.

A Haladás védője percekig feküdt eszméletlenül a pályán, majd a mentők azonnal kórházba szállították. A focista agyrázkódást szenvedett és vérömleny keletkezett a koponyájában. Zsirait azóta hazaengedték.

Fotó: haladas.hu

“Magára az ütközésre nem emlékszem, az első kép az, amikor ápolnak. A csattanás után körülbelül öt percig ugyanis eszméletlen voltam. A többiek elmesélték, hogy jött egy labda, amit elfelejtem, a csatár késett egy ütemet és durr, telibetalálta a fejemet. A tarkója a halántékommal találkozott, pechem volt, hogy éppen egy lágy részen talált el. Felrepedt és vérzett a bőr, ezért jegelték és csillapították a vérzést. Hamar kijött a mentőautó is, már a pálya mellett infúziót kaptam, majd bevittek a János kórházba. Megállapították, hogy agyrázkódást szenvedtem, felrepedt a szemöldököm és a halántékom és kisebb bevérzést is találtak a koponyámon.”

Az elején az agyrázkódás miatt erős hányingerem volt, de ez, csakúgy mint a szédülés, fejfájás folyamatosan elmúlt. A rossz hír az, hogy körülbelül két hónap, mire ismét elkezdhetek mozogni. Mint említettem, az agyrázkódás már a múlté, viszont a koponyabevérzés miatt körülbelül ennyi ideig tart a gyógyulás – ennyi időre van szükség, mire felszívódik a vérömleny. Hogy utólag megijedtem-e az egésztől? Nem, inkább a többieket sajnálom, akik látták az esetet és utána azt, ahogy kinéztem. Azt mondták, elég csúnyán festett a fejem” – mondta a klub honlapjának a védő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!