Foci

Stílustalan, pitiáner módon bántak el az újpesti ikonnal

A lila-fehérektől nem a szabályoknak megfelelően elbocsátott vezetőedző, Kozma István azt mondja, beperli egykori munkáltatóját.

“Pénteken reggel kaptam egy papírt az ügyvezetőtől, hogy az eddigi feladatkörömből áthelyeznek videóelemzőnek, majd délután egy újabb papírt nyomtak a kezembe, amelyben különösebb indoklás nélkül egyoldalúan felmondták a 2014 nyaráig érvényes munkaszerződésemet. A forduló előtt nem akartam az ügyemmel zavart kelteni, de nyilván, ami jár, az jár, ezért, ha szükséges, beperlem a klubot. A történtek ellenére az Újpest, továbbra is Újpest marad számomra.” – vázolta a helyzetét Kozma István kérdésünkre.


Kozma István rövid vezetőedzői karriert sem mondhat magáénak Újpesten
Forrás: újpestfc.hu

Információink szerint az újpestieknél minden, így a játékosok, edzők fizetése is korrektül zajlik, azaz a jogszabályok szerint munkavállalóként, un. EKHO-s formában kapják az alkalmazottak a bérüket. A Munka törvénykönyve alapján a határozott idejű munkaszerződést ugyan fel lehet mondani egyoldalúan akár különösebb indoklás nélkül is, de ilyen esetben mindenképpen ki kell fizetni a szerződés végéig szóló elmaradt járandóságot is.

Így Kozma István esetében jelen információk alapján mindenképpen ki kell fizetni a bajnokság végéig járó bért, illetve a szerződésben szereplő további juttatásokat, győzelmi prémiumokat, stb.. A magunk részéről meglehetősen stílustalan, pitiáner, az MLSZ szabályait megkerülő megoldásnak tartjuk már Kozma szerződtetésének, pozícióba helyezésének módját és okát is, nemhogy a felmondást magát.

A volt újpesti labdarúgó nyáron került vezetőedzőként a Megyeri útra, mivel szükség volt olyan szakembert vezetőedzőként megnevezni, aki pro-licences vizsgával rendelkezik, mivel a szakmai munkát valójában irányító Marc Leliévrenek ez nem volt meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik