Foci

Kiscsapat izzasztotta meg a Lokit és a DVTK-t

Tomislav-Sivic(960x640).jpg (tomislav sivic, )
Tomislav-Sivic(960x640).jpg (tomislav sivic, )

A DVTK labdarúgócsapata 3-1-es hátrányból fordított az NB III.-as Cigánd otthonában, 4-3-as győzelmével pedig bejutott a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe. A Debrecen is harmadosztályú ellenfél ellen szenvedett, a hajdúságiak csak a 88. percben jarcolták ki a továbblépést az ESMTK ellen.

A legjobb 16 közé kerülés a tét a labdarúgó Magyra Kupában, szerdán, ebédidőben újabb nyolc párharcban dőlt el a továbbjutás. Születtek meglepő eredmények, vegyük is őket sorra!

A keddi eredmények

A bajnokságban menetel a Diósgyőr, épp emiatt elég meglepő volt, hogy a második félidő elején már 3-1-es hátrányban volt a Cigánd ellen. Tisza Tibor vezérletével aztán fordított a DVTK, amely végül 4-3-ra nyerni tudott.

Érdekesség, hogy a miskolciak a bajnokságban a legutóbbi nyolc forduló alatt kaptak annyi gólt, mint most harmadosztályú ellenfelüktől.


Tisza Tibor két gólt szerzett
Fotó: MTI

A DVSC-TEVA is megszenvedett az NB III.-as ESMTK-val, Kondás Elemér fiai félidőben még 1-0-s hátrányban voltak, csak a második negyvenöt percben sikerült kiharcolniuk a továbbjutást. Volas a 88. minutumban lőtte tovább együttesét.

Kikapott és kiesett a szintén élvonalbeli MVM Paks, amely a másodosztályban vitézkedő Dunaújváros vendégeként szenvedett 2-0-s vereséget.

Az Újpest közben Bajára látogatott, a lila-fehérek pedig második meccsüket is megnyerték Nebojsa Vignjevics irányításával, Lázár Bence négyet gurított a 6-0-ra megnyert mérkőzésen.

A Budapest Honvéd 3-1-re verte a megyei I. osztályú Kemecsét, a Siófok a Viadukt SE Biatorbágyot búcsúztatta, a Haladás pedig 3-0-ra nyert Csákváron.

Eredmények – Magyar Kupa, a legjobb 16 közé jutásért

ESMTK (III. osztály) – DVSC-TEVA 1-2 (1-0)

Baja (III.)–Újpest FC 0-6 (0-3)

Cigánd (III.)–Diósgyőri VTK 3-4 (2-1)

Dunaújváros (II.)–MVM Paks 2-0 (1-0)

Kemecse (megyei I.)–Budapest Honvéd 1-3 (0-2)

Csákvár (III.)–Szombathelyi Haladás 0-3 (0-2)

Viadukt SE Biatorbágy (megyei I.)–FGSZ Siófok (II.) 0-2 (0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik