Foci

Szalai rangadón játszhat Németországban

Szalai Ádám (szalai ádám, schalke 04, )
Szalai Ádám (szalai ádám, schalke 04, )

A magyar válogatott Szalai Ádámot is foglalkoztató Schalke 04 a második helyen álló Borussia Dortmundot fogadja a német labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójának Ruhr-vidéki rangadóján.

Mindkét csapat érdekelt a Bajnokok Ligája csoportkörében, ám hétközi teljesítményüket tekintve egymástól merőben eltérő előjelekkel készülnek a szombati összecsapásra. A Dortmund ugyanis meggyőző játékkal győzött kedd este 2-1-re az angol pontvadászatban listavezető Arsenal vendégeként, míg Szalai Ádámék nagyon sima, 3-0-s vereséget szenvedtek hazai pályán a Chelsea-től.

A Németországban Ruhr-vidéki derbiként emlegetett Schalke-Dortmund párharc örökmérlege kiegyenlített, 82 összecsapásból egyaránt 29-et nyert meg mindkét együttes, 24 alkalommal pedig döntetlen született.

A gelsenkircheni gárda gyengén rajtolt a bajnokságban, ám azóta felzárkózott az élmezőnyhöz, igaz, ötödik helyezettként is nyolc pont a hátránya a második helyen álló Borussiával szemben. A sérülések sem kímélik a Schalkét, Klaas-Jan Huntelaar után a védekező középpályás, Marco Höger részleges keresztszalag-szakadást szenvedett, idén már nem léphet pályára.


Szalai Ádámékra nehéz meccs vár
Fotó: Facebook

A címvédő, kupa- és BL-győztes, valamint most is listavezető Bayern München ezúttal az élvonalba visszajutott és jelenleg negyedik helyezett Herthát fogadja, s ha nem kap ki, már csak egy veretlenül megvívott meccsre lesz szüksége ahhoz, hogy beállítsa a Hamburg rekordját. Utóbbi gárda az 1981/82-es és az 1982/83-as szezonban megszakítás nélkül 36 mérkőzésen nem talált legyőzőre a bajnokságban.

Huszti Szabolcs csapata, a hetedik helyezett Hannover a 11. Hoffenheimet látja vendégül a forduló szombati játéknapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik