Foci

Képtelen nyerni a Nürnberg

labdarúgás (labdarúgás, )
labdarúgás (labdarúgás, )

Szezonbeli hetedik döntetlenjét játszotta az edzőváltáson áteső Nürnberg labdarúgócsapata a Bundesligában. Ezúttal a VfB Stuttgarttal.

Gertjan Verbeek először irányította újdonsült csapatát, a kiesés ellen menekülő FC Nürnberget. A holland szakembernek ez az első munkája hazáján kívül, eddig focistaként és trénerként is csak Hollandiában vállalt állást.

Csodát persze ő sem tudott tenni, ugyanis Drmic hiába talált be már a hatodik percben egy szemtelen mozdulattal a hazai pályán játszó VfB Stuttgart kapujába, a svábok Ibisevic büntetőjével már korábban megszerezték a vezetést. A folytatásban mind a két irányba eldőlhetett volna a találkozó, ám a győztes gól a lábakba ragadt, 1-1 lett a végeredmény, osztoztak a pontokon a csapatok.


Győzelmet még nem ünnepelhettek a nürnbergiek
Fotó: AFP

„Ez az eredmény nem rossz, de a játékunkon van mit javítani, gyorsabban kell járatnunk a labdát. A védekezésünk rendben volt. Az első mérkőzés mindig fontos egy menedzser számára” – mondta az 51 esztendős Verbeek.

A Nürnberg tíz fordulót követően továbbra is nyeretlen a bajnokságban, igaz, mindössze csak háromszor kapott ki – ebből is következik, hogy ez már a hetedik döntetlenje volt az együttesnek. A klub a 16. helyen maradt a 18 csapatos Bundesligában, míg a Stuttgart ugyan feljött a hatodik helyre, ám mivel a közvetlen riválisok még adósak a soros meccsükkel, a svábok akár jelentősen hátrébb is csúszhatnak, mivel a középmezőny elég sűrű.

Eredmény – Bundesliga, 10. forduló

VfB Stuttgart – Nürnberg 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Ibisevic (3. – 11-esből) illetve Drmic (6.)

Videó – A mérkőzés góljai és helyzetei:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik