Foci

Jön az El Clásico – Mourinhót nem érdekli

carlo ancelotti (carlo ancelotti, )
carlo ancelotti (carlo ancelotti, )

Gerardo Martino két döntetlen után nem kongatja a vészaharngokat, Carlo Ancelotti támadásra szólította fel csapatát. José Mourinho inkább vacsorázik a meccs ideje alatt.

Az ebben az idényben még minden sorozatban veretlen FC Barcelona labdarúgócsapata hárompontos előnnyel várja a szombati El Clásicót, azaz a katalán sztárgárda és az ősi rivális Real Madrid összecsapását.

Gerardo Martino, a Barca argentin vezetőedzője azt mondta, semmi kétsége nincs afelől, hogy tanítványai továbbra is nagyszerű teljesítményre lesznek képesek, így a hazai pontvadászat, a Primera Divisón 10. fordulójában sorra kerülő szuperrangadó miatt sem aggódik az elmúlt két meccs döntetlenjei ellenére.

„Természetesen szerettem volna, ha a bajnokságban az Osasuna, a Bajnokok Ligájában pedig a Milan ellen is győzünk, de a döntetlenektől függetlenül úgy gondolom, jól végezzük a munkánkat” – nyilatkozta a szakember. „A játékunk nem lett rosszabb, s nem esett vissza a teljesítményünk.”

Szombaton a két csapat történetének 225. hivatalos egymás elleni találkozóját rendezik, az eddigi meccseken a 90 Real Madrid-győzelem mellett 48 döntetlen és 86 Barcelona-diadal született.


Vajon Cristiano Ronaldo, vagy Lionel Messi nevet majd a végén? Esetleg az Atlético Madrid?
Fotó: AFP

A Real Madrid – amelynél egészen november 25-ig zajlik a Puskás-hetek programja – szerda este hazai pályán 2-1-re legyőzte a Juventust, múlt szombaton pedig bajnoki meccsen 2-0-ra nyert a Málaga ellen, így jobb előjelekkel várja az El Clasicót, amely 18 órakor kezdődik a Camp Nou Stadionban. A királyi gárdában ráadásul vélhetően kezdőként léphet majd pályára a sérüléséből felépült és a Juventus ellen szerdán 20 percet játszott walesi Gareth Bale, akit rekordot jelentő 100 millió euróért igazolt a Madrid a nyáron.

„Semmilyen tervet nem eszeltünk ki Neymar semlegesítésére, ugyanis, ha így tettünk volna, akkor ki kellene dolgoznunk egy tervet Lionel Messi, Alexis Sanchez, Andrés Iniesta, vagy bármelyik játékosuk esetében” – mondta a madridiak irányítását a nyáron átvevő Carlo Ancelotti.

„Igazából nem tudom, ki számít esélyesebbnek. Mindenki azt mondja, hogy a Barcelona, ez pedig számunkra nem feltétlen jelent rosszat. Jó időben van a mérkőzés: a múlt hetünk jól sikerült, a játék minden aspektusában fejlődtünk, szóval komolyan úgy vélem, hogy jó eredményt érhetünk el a Nou Campban. A lényeg, hogy ne csak a védekezésre koncentráljunk, egy karakteres játékkal kell előrukkolnunk.”


José Mourinho nem hazudtolta meg önmagát
Fotó: AFP

Ugyan az egész világot megmozgatja a találkozó, egy valakit a jelek szerint hidegen hagy az El Clásico: José Mourinhót. A portugál szakembernek, akinek az elmúlt években bőven kijutott a spanyol csúcsderbikből már meg is van a programja az összecsapás idejére:

„Nem érdekel az El Clásico. Minden bizonnyal majd vacsorázom egyet a családommal, aztán aludni térek. Nem akarok nyugtalanná válni szombaton, amikor vasárnap egy komoly ütközet vár rám és a csapatomra” – mondta a Manchester City elleni ütközetet felvezető sajtótájékoztatóján.

Persze nem lennénk meglepve, ha Mourinho végül mégis a televízió előtt emésztené meg a vacsoráját, miközben a spanyol ütközet látható a képernyőn…

A két sztárgárda összecsapásából jól jöhet ki a második Atlético Madrid: a fővárosi csapat vélhetően begyűjti a három pontot hazai környezetben a 15. Betis ellen, így ha a Barcelona és a Real találkozója döntetlennel zárul, az Atlético kerül a tabella élére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik