Foci

Ezt a fordulót is az Arsenal zárja az élen

mikel arteta, arsenal (mikel arteta, arsenal, )
mikel arteta, arsenal (mikel arteta, arsenal, )

2-0-ra nyert a Crystal Palace otthonában, ezzel biztosan a Premier League első helyéről várhatja a következő kört Arsene Wenger alakulata.

A házigazda sasok mindössze egy győzelemmel és három ponttal az utolsó előtti, kiesőhelyen tanyáztak a fordulót megelőzően, nem véletlen hát, hogy a hét elején menesztették Ian Holloway vezetőedzőt.

A találkozó első félideje gyengécske játékot hozott, a házigazda a kontrákra állt be, az Ágyúsok pedig nem tudták feltörni a Palace védelmét.

Arteta előbb gólt lőtt, majd kiállították
Fotó: AFP

A második játékrész elején aztán megtört a jég, Gnabryt buktatták a 16-oson belül, a jogosan megítélt büntetőt pedig Arteta értékesítette. A gólszerző a 65. percben utolsó emberként szabálytalankodott, a játékvezető pedig piros lappal küldte az öltözőbe.

Tíz emberrel futballozni még az Arsenalnak sem volt egyszerű, Szczesny többször is óriási bravúrral hárította a hazaiak próbálkozásait. Végül nem jött össze az egyenlítés, a vendég gárda viszont még egyszer eredményes volt, Giroud a hajrában duplázta meg a londoniak előnyét.

Eredmény – Premier League, 9. forduló

Crystal Palace – Arsenal 0-2 (0-0)

Gólszerzők: Arteta (47. – büntetőből), Giroud (87.)

Piros lap: Arteta (65.)

Videó – Arteta és Giroud gólja


Crystal Palace vs Arsenal 0:2 GOALS HIGHLIGHTS by footballdaily1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik