Foci

Válogatott: Sousa lesz a befutó?

Paulo Sousa (paulo sousa, )
Paulo Sousa (paulo sousa, )

Több német lap is megírta, hogy az MLSZ ajánlatot tett Paulo Sousának, a Videoton korábbi trénerének, hogy legyen a válogatott szövetségi kapitánya.

A világbajnoki selejtezősorozat végeztével – a magyar együttes a harmadik pozícióban zárt – a szövetségnek célja, hogy a lehető legjobb döntést hozza és olyan edzővel szerződjön le, akivel a válogatott képes lehet sikereket elérni.

Mióta lemondott Egervári Sándor, a legtöbbször a portugál Paulo Sousa nevét hallhattuk, mint lehetséges kapitányjelölt, ám úgy tűnik, ez nem csak puszta találgatás.

A Südkurier és az Augsburger Allgemeine ugyanis megírta – annak kapcsán, hogy az Európa Ligában Sousa csapata, a Maccabi a Frankfurt otthonában szerepelt -, hogy ajánlatot kapott a Magyar Labdarúgó Szövetségtől.


Ő lehet az utód
Fotó: AFP

“Számomra nincs kis-, vagy nagycsapat, csak jó vagy rossz projekt” – mondta Sousa a Südkuriernek, amire a lap a következőt írja: “Nemrég kapott egy ajánlatot, igaz, nem a Dortmundtól, vagy a Milantól, de legalább a magyar válogatott kispadjára leülhet.”

Annyi biztos, hogy Paulo Sousa megfelelne az MLSZ kritériumainak, hiszen a szövetség neves külföldi szakembert keres. Az MLSZ közleménye így fogalmaz: “A pozíció presztízsét jelzi, hogy Egervári lemondása óta számos neves külföldi szakember vette fel a kapcsolatot az MLSZ-szel, és jelezte, lát fantáziát a csapat irányításában, érdekli a szövetségi kapitányi állás. Az MLSZ vezetése alaposan mérlegeli a lehetőségeket, mielőtt meghozza végső döntését. Az MLSZ eltökélt szándéka, hogy egy alapos, kiérlelt és körültekintő kiválasztási folyamat után, saját kritériumai alapján találja meg a legalkalmasabb személyt a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjára.”

Idő van, hiszen a szövetség lemondta a válogatott idei meccseit, tehát a nemzeti csapat legközelebb tavasszal lép majd csak pályára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik