Foci

Az MLSZ lemondta a válogatott meccseket

magyar-labdarugo-valogatott-edzese(1)(210x140)(1).jpg (labdarúgó válogatott, )
magyar-labdarugo-valogatott-edzese(1)(210x140)(1).jpg (labdarúgó válogatott, )

Hiába a hivatalos két FIFA meccsnap, idén már nem lép pályára magyar labdarúgó-válogatott. A szövetség azzal indokolt, hogykockázatosnak, haszontalannak és felelőtlennek érzi a lehetséges barátságos mérkőzéseket.

A novemberi világbajnoki pótselejtezők hivatalos FIFA játéknapjain az egész világ pályára lép – ki azért, mert még kijuthat, ki azért, mert már kijutott, ki azért, mert nem és már a jövőre gondolnak. A magyar labdarúgó-válogatott szégyen szemre egyik kategóriában sincs benne.

A nemzeti tizenegy az új szövetségi kapitány kiválasztása után, csak jövő tavasszal játssza következő felkészülési mérkőzését. Mivel a válogatottnak az utolsó meccsig matematikai esélye volt a vb-pótselejtezőre, azért a Magyar Labdarúgó Szövetségnek nem állt módjában a hollandok (8-1) és az andorraiak (2-0) elleni mérkőzésekig lekötnie, véglegesítenie felkészülési mérkőzést a novemberi hivatalos FIFA-meccsnapokra – áll az MLSZ közleményében.

Se kapitány, se meccs nem lesz novemberben.
Fotó: MTI

A szövetség természetesen felkészült arra az esetre, ha nem sikerül elérni a második helyet. Az aláírt előszerződés szerint a csapat idegenben lépett volna pályára. Azonban Egervári Sándor lemondása és annak elfogadása új helyzetet teremtett.

A novemberi időpontig kevesebb, mint három hét van hátra, ezért az MLSZ vezetése kockázatosnak, felelőtlennek és szakmai szempontból haszontalannak ítélte meg a mérkőzés esetleges elvállalását.

Az MLSZ egyértelmű álláspontja, hogy a válogatott hosszú távú érdekeit a megfontolt, körültekintő kapitányválasztás szolgálja. A pozíció presztízsét jelzi, hogy Egervári lemondása óta számos neves külföldi szakember vette fel a kapcsolatot az MLSZ-szel, vagy csak nyilatkozatban jelezte, lát fantáziát a csapat irányításában, érdekli a szövetségi kapitányi állás.

A szövetség vezetői szerint jól halad a fenti folyamat, de az érdeklődők számára jeli, hogy a jövő héten még nem várható bejelentés ebben a kérdésben.

Ez van. Innen szép nyerni…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik