Foci

Adams tragédiája erőt adhat társainak

Ricardo Moniz (ricardo moniz, )
Ricardo Moniz (ricardo moniz, )

Ricardo Moniz vezetőedző először beszélt hosszabban azután, hogy a trinidadi védő szeptember 25-én szívinfarktust kapott, és azóta is súlyos az állapota, bal lábát pedig amputálni kellett.

Harcolunk az érzelmeinkkel, Akeem olyan rossz állapotban van, hogy senki sem látogathatja meg. Fantasztikus tehetség volt! Az volt az álma, hogy sikeres labdarúgó legyen. Csak erre koncentrált, ezért dolgozott. Manapság sok profi félvállról veszi a focit, de ez a fiú csak egy célt tartott szem előtt, a csúcsra akart jutni” – mondta Ricardo Moniz a TeleSport csütörtöki műsorában

A holland tréner hozzátette, játékosait nagyon megviselte, ami társukkal történt. Kiemelte, ezért büszke rájuk, mert ebből látszik, hogy jó emberek alkotják a Ferencvárost.

Akeem Adams még az ősi rivális Újpest elleni bajnokin pályára lépett, majd ezt követően kapott szívinfarktust, a csapat azóta kikapott a Puskás Akadémiától és a Budapest Honvédtól, valamint vasárnap döntetlent ért el a sereghajtó Kaposvár vendégeként. A játékos felébresztése után csapattársainak üzent először: elnézést kért a Fradi többi labdarúgójától, hogy nem számíthatnak rá a továbbiakban és nem segíthet nekik a pályán.

Fotó:MTI

A kívülállók nem tudják felfogni, hogy mit éltünk át. Néhányan azt mondják, hogy az élet megy tovább. Persze, megy tovább, de idő kell. Az biztos, hogy a csapat lelkileg megerősödve fog kikerülni ebből a szörnyű helyzetből. Akeem és az ágya mellett ülő édesanyja ad nekünk erőt” – mondta Moniz, aki szerint csúcson voltak az Újpest legyőzése után, és újra a csúcsra fognak jutni.

A holland tréner megjegyezte: a Kaposvár elleni döntetlen véleménye szerint fordulópont lehet a csapat életében, azon a találkozón Böde Dániel a 89. percben mentett pontot a zöld-fehéreknek. A Ferencváros 11 fordulót követően a negyedik helyen áll az OTP Bank Ligában.

A szurkolók elégedetlenek azzal, amit a pályán láttak, egy csoportjuk ennek személyesen is hangot adott: a Blikk azt írtam hogy Kaposvárról hazafelé tartva állították meg a labdarúgócsapat buszát a szimpatizánsok és közölték: nem tűrik a lélektelen játékot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik