Foci

BL: magyart ünnepelnek a madridisták

real madrid (real madrid, )
real madrid (real madrid, )

A Real Madrid szerda este a Juventust fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. csoportkörében, de tán ez a rangadó is kissé háttérbe szorul a ma kezdődő és november 25 között tartandó Puskás-hetek nyitóünnepsége miatt.

Hogy ez-e a nagyobb esemény, vagy a szerdai BL este csúcsmeccse, a “B” csoport rangadója, a Real Madrid-Juventus arról nyilván megoszlanak a vélemények, azonban engedtessék meg nekünk az elfogultság e tekintetben.


Puskás Ferenc szobrát nemrég avatták fel a III. kerületben
Fotó: Dobos Sándor/sport24

Puskás Ferenc 1958-tól 1967-ig szerepelt a Real Madridban, 179 mérkőzésen 154 gólt szerzett. Hatszor nyert spanyol bajnokságot, valamint háromszor hódította el a Bajnokcsapatok Európa Kupáját. A királyi gárdánál a mai napig a klub történetének legnagyobb játékosai közt emlegetik.

Így tán csak Magyarországon csodálkozunk azon, hogy egy magyar futballista miatt (!!) bő egy hónapon keresztül tartanak kiállítást a szentélyben, a Santiago Bernabeu stadionban, és rendeznek különböző rendezvényeket – többek közt csütörtökön 12.30-tól “Real Madrid városban”, Valdebebasban felavatják Puskás mellszobrát.

A madridi sztárcsapat amúgy két fordulót követően százszázalékos mérleggel áll a kvartett élén, míg a Juventus két döntetlenjével is a második, így ha a spanyolok diadalmaskodnak, lényegében bebiztosítják a továbbjutás.

Ez persze nem lesz egyszerű, már csak az ide citálható statisztika miatt sem. A két csapat eddig 14 alkalommal találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban – 7 spanyol és 7 olasz győzelem született eddig. A legutóbbi két összecsapást a torinói alakulat nyerte, a 2008/09-es idény csoportküzdelmeiben hazai környezetben 2-1-re, Madridban pedig 2-0-ra diadalmaskodott a Juventus. A két találkozó négy olasz góljából Alessandro Del Piero hármat szerzett. Ő viszont azóta már Ausztráliában kergeti a bőrt.


Carlo Ancelotti és C. Ronaldo a kedd esti sajtótájékoztatón
Foto: AFP

A Juventus nem csak ezért vág neki negatív előjelekkel a mérkőzésnek. Vasárnap Antonio Conte együttese úgy kapott ki a Fiorentina otthonában 4-2-re, hogy a félidőben még 2-0-ra vezetett.

A Real edzőjének, az olasz Carlo Ancelottinak ugyanakkor még személyes tapasztalata is lehet a Juventussal kapcsolatban, hiszen 1999-2001 között irányította a zebrákat. Hogy mi változott azóta? ” A hajam színe biztosan” – reagált a kedd esti sajtótájékoztatón feltett újságírói kérdésre a tréner, majd komolyra fordította a szót és hozzátette a szokásos udvarias formaságokat, úgymint a Juventus nagy csapat, remek játékosai vannak, stb..

Bajnokok Ligája 3. csoportkör, szerdai program:

A csoport:

Bayer Leverkusen (német)-Sahtar Donyeck (ukrán)20.45
Manchester United (angol)-Real Sociedad (spanyol) 20.45

A csoport állása:
1. Manchester United 4 pont (5-3),
2. Sahtar Donyeck 4 (3-1),
3. Bayer Leverkusen 3,
4. Real Sociedad 0

B csoport:

Real Madrid (spanyol)-Juventus (olasz) 20.45
Galatasaray (török)-FC Köbenhavn (dán) 20.45

A csoport állása:
1. Real Madrid 6 pont,
2. Juventus 2,
3. Köbenhavn 1 (1-5),
4. Galatasaray 1 (3-8)

C csoport:

Anderlecht (belga)-Paris Saint-Germain (francia) 20.45
Benfica (portugál)-Olimpiakosz (görög) 20.45

A csoport állása:
1. Paris Saint-Germain 6 pont,
2. Olimpiakosz 3 (4-4), 3.
Benfica 3 (2-3),
4. Anderlecht 0

D csoport:

CSZKA Moszkva (orosz)-Manchester City (angol) 18.00
Bayern München (német)-Viktoria Plzen (cseh) 20.45

A csoport állása:
1. Bayern München 6 pont,
2. Manchester City 3 (4-3),
3. CSZKA Moszkva 3 (3-5),
4. Viktoria Plzen 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik