Foci

Nincs összeesküvés a válogatottnál

Guzmics Richárd (guzmics richárd, marica, vanczák vilmos, bogdán ádám, )
Guzmics Richárd (guzmics richárd, marica, vanczák vilmos, bogdán ádám, )

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője szerint Guzmics Richárd és Devecseri Szilárd is azért került be a nemzeti csapatba, mert játéka alapján rászolgált.

A Haladás két védőjének nevét az utóbbi hetekben az is megjegyezte, aki még egyszer sem látta a szombathelyiek meccsét, hiszen a románok ellen Guzmics volt a negatív hős, Amszterdamban pedig Devecseri került a középpontba.

Mint ismert, Bukarestben 3-0-ra kapott ki az Egervári-csapat úgy, hogy az első percben vezettek a hazaiak, mivel Guzmics eladta a labdát utolsó emberként, Devecseri pedig a hollandok elleni 8-1 alkalmával fejelt olyan öngólt, ami az év végi összeállításokból sem hiányozhat, ráadásul meglepő nyilatkozatot tett a vb-selejtező után: elmondta, edzője szerint remekül játszott, és örül annak, hogy első megmozdulásakor leszerelte Arjen Robbent.


Devecseri az öngól után
Fotó: MTI

A Haladás ügyvezetője megvédte két játékosát, mondván, nincs szó semmilyen összesküvésről, pedig korábban mindenki azt találgatta, miért őket hívta be Egervári Sándor a keretbe. Több helyen megjelent pletyka szintjén, hogy a szövetségi kapitány Pomázon közös focisulit működtet Halmai Gáborral, a Haladás egyik tulajdonosával, de a Haladás másik résztulajdonosával, Illés Bélával is jó kapcsolatban van, ez lehet az ok. Egervári ezeket az állításokat később cáfolta.

Guzmics üldözi Maricát
Fotó: MTI/EPA

Tóth Miklós viszont hozzátette, hosszabbítanának Guzmics Richárddal és reméli, hogy sikerül megállapodni mindenben a védővel.

“Mindkettőjükön látszik, hogy nagyon megviselték őket a történtek. Klubunk maximálisan mellettük áll és támogatja őket! Mindketten húzó emberei a Haladásnak, az elmúlt időszakban, csapatunkban nagyszerű teljesítményt nyújtottak. Nagy szerepük van abban, hogy a tavalyi bajnokságban a második legkevesebb gólt kaptuk. Posztjaikon a legjobbak közé tartoznak a magyar mezőnyben, ezért értetlenül állok a nevetséges összeesküvés elméletek előtt, melyeket a Haladás vezetősége nevében ezúton is visszautasítunk. Guzmics és Devecseri sportemberek, tudják, hogy túl kell magukat tenni ezen a nehéz időszakon, csak a játékra kell koncentrálniuk. Szeretnénk Guzmics Ricsivel szerződést hosszabbítani, ma elkezdtük vele az egyeztetést.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik