Foci

Foghatja a fejét a válogatott

marica, román-magyar (marica)
marica, román-magyar (marica)

Hétfő kora délután Zürichben sorsolták ki a vb-pótselejtezők párosítását. A még talpon maradt nyolc európai válogatottból még négy válthat jegyet Brazíliába.

A sorsolást az egykori svájci válogatott, két világbajnokságot is megjárt Alexander Frei segítette.

A válogatottakat a világranglistás helyük alapján rangsorolták kiemelt, illetve nem kiemelt kalapokba. Előbbibe Portugália (14.), Görögország (15.), Horvátország (18.), illetve Ukrajna (20.), utóbbiba pedig Franciaország (21.), Svédország (25.), Románia (29.) és Izland (46.) került.

A 2004-es Európa-bajnokkal sorsolták össze a románokat
Fotó: AFP

Cristiano Roladóékra vár talán a legnehezebb feladat, hisz az ő ellenfelük Svédország lesz.

“Nagyon nehéz feladat vár ránk a svédek ellen. Nemcsak a világ egyik legjobb csatára játszik náluk, de csapatként is rendkívül egységesek” – nyilatkozta Paulo Bento, a portugálok szövetségi kapitánya.

A két együttes története során 15 alkalommal találkozott egymással, hat svéd győzelem mellett három portugál siker és hat döntetlen született, igaz, az északiak a legutóbbi hét találkozón nem tudtak diadalmaskodni a portugálok fölött.

A 2010-es világbajnokság selejtezőjében mindkét együttes a magyar csoportban szerepelt, s akkor az egymás elleni két találkozójuk gól nélküli döntetlennel zárult. A svédek végül nem jutottak ki a vb-re, míg a portugálok a pótselejtezőn vívták ki a szereplés jogát.

Kőkemény párharc  előtt állnak Ribéryék
Fotó: MTI

Nem lesz könnyű dolga a franciáknak sem, rájuk az ukrán nemzeti tizenegy vár. Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya is szoros párharcra számít.

“Az ukrán csapat nagyon kevés gólt kap, ugyanakkor örülök, hogy a visszavágót hazai pályán játszhatjuk” – mondta a sorsolást követően.

Az ukrán válogatott története során még egyszer sem nyert a franciák ellen, hét mérkőzésen négy vereség és három döntetlen a mérlege.

A két csapat legutóbb Donyeckben, az Európa-bajnokság csoportkörében találkozott egymással, a mérkőzést villámlás miatt félbe kellett szakítani, végül a franciák 2-0-ra diadalmaskodtak.

A magyarok csoportjából másodikként továbbjutó románok a görögökkel játszanak majd, míg az izlandi válogatott Horvátországgal méri össze erejét. Most foghatját igazán a fejüket a játékosok…

A párharcok első mérkőzéseit november 15-én, a visszavágókat négy nappal később, november 19-én játsszák majd.

Párosítások – Európai pótselejtezők:

Portugália-Svédország
Ukrajna-Franciaország
Görögország-Románia
Izland-Horvátország

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik